Reageerbuisknijpers

Soms zal het mogelijk zijn om zonder reageerbuisknijpers te werken met reageerbuisjes. Buiten de beschermende handschoenen en een reageerbuisrek van metaal  of kunststof  is niet veel nodig. Toch zijn er omstandigheden, waarbij het veiliger is om het reageerbuisje niet direct in de handen te houden, maar in plaats hiervan een reageerbuisknijper te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan reacties die warmte produceren of als de reageerbuis in een vlam verwarmt wordt. Daarbij kan zelfs door kookvertraging de inhoud geheel of gedeeltelijk uit de reageerbuis spatten. Een reageerbuisknijper biedt dan uitkomst.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Houten en metalen reageerbuisknijpers

Naast de traditionele houten knijper zijn er tegenwoordig meerdere soorten reageerbuisknijpers beschikbaar. De houten reageerbuisknijper zal in veel situaties voorzien. Door de houten reageerbuisknijper zal er in principe geen warmte overdracht naar de hand plaatsvinden. Bij langdurige blootstelling aan hoge temperaturen kan de houten reageerbuisknijper echter beschadigen. De houten reageerbuisknijper zal desondanks nog geruime tijd gebruikt kunnen worden.

De reageerbuisknijper met schuifje 318.004 heeft een houten handvat en daardoor ook een goede isolatie waardoor warmte de hand niet zal bereiken. Reageerbuisknijpers 318.006 en 318.008 zijn geheel van metaal en daardoor erg stabiel.

Naast reageerbuisknijpers, zijn bij InstruLabo ook reageerbuisrekken te koop.

Search engine powered by ElasticSuite