RVS

Op zoek naar een betrouwbare oplossing voor het overbrengen van vloeistoffen of fijne materialen in uw laboratorium? Kies voor de duurzaamheid en kwaliteit van onze roestvrijstalen (rvs) trechters bij InstruLabo. Onze rvs trechters zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van laboratoriumwerk, met een focus op nauwkeurigheid en efficiëntie. Bestel nu uw rvs trechter en ervaar het gemak van een kwaliteitsproduct dat speciaal is ontworpen voor professioneel gebruik.

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Waarin verschilt een rvs trechter?

In een laboratorium worden vaak trechters gebruikt die gemaakt zijn van glas of plastic, maar soms wordt de voorkeur gegeven aan een roestvrijstalen (rvs) trechter boven een normale trechter vanwege verschillende belangrijke redenen:

  • Hittebestendigheid: Rvs kan hoge temperaturen verdragen, wat belangrijk is voor toepassingen die verwarming of sterilisatie vereisen.
  • Chemische bestendigheid: Rvs is zeer resistent tegen corrosie en chemische aantasting. Dit is cruciaal in een laboratoriumomgeving waar vaak met agressieve chemicaliën wordt gewerkt. 
  • Lange levensduur: Roestvrij staal is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen herhaald gebruik en sterilisatieprocessen. Het is minder vatbaar voor breuk of slijtage in vergelijking met trechters gemaakt van glas of plastic.
  • Gemakkelijk te reinigen en te steriliseren: Het gladde oppervlak van rvs maakt het gemakkelijk te reinigen en te steriliseren, wat essentieel is voor het handhaven van een hoge mate van hygiëne en zuiverheid in laboratoria. Dit vermindert het risico op kruisbesmetting tussen verschillende experimenten.

Deze eigenschappen maken rvs trechters een superieure keuze voor laboratoria die nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en veiligheid vereisen in hun werkprocessen.

Toepassingen van een rvs trechter in het laboratorium

Rvs trechters zijn onmisbaar in elk laboratorium. Ze worden gebruikt voor het overbrengen van vloeistoffen, het toevoegen van reagentia in chemische reacties, en het filteren van suspensies. Hun gladde oppervlak voorkomt de ophoping van stoffen, wat cruciaal is voor nauwkeurige experimenten. Of u nu werkt in de chemie, biologie, farmacie of een ander wetenschappelijk veld, rvs trechters zijn een betrouwbare keuze voor uw laboratorium.

Een rvs trechter kopen bij InstruLabo

Ons assortiment aan roestvrijstalen trechters is bijzonder divers, met modellen die variëren van grote rvs trechters tot mini rvs trechters. Daarnaast bieden we ook speciale modellen aan zoals trechters met een deksel en vlamscherm. Onze kleinste trechter heeft een diameter van slechts 27 mm, perfect voor nauwkeurige taken, terwijl onze grootste trechter een indrukwekkende diameter van 250 mm heeft. Dit brede aanbod garandeert dat u altijd de juiste trechter vindt voor uw specifieke laboratoriumbehoeften. Naast rvs trechters, vindt u bij ons ook een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige laboratoriuminstrumenten, waaronder normale trechters. Heeft u nog vragen over een van onze trechters of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite