Glaswol

Glaswol is een minerale wol en wordt vooral gebruikt als isolatiemateriaal. In de bouwwereld is glaswol naast steenwol het meest gebruikte isolatiemateriaal voor huizen. Ook is het één van de belangrijkste warmte-isolatiematerialen voor isolatie. Het wordt veel gebruikt voor het isoleren van gevels, daken, vloeren en wanden binnenshuis. Voor het isoleren van hellende daken worden meestal rollen glaswol gebruikt. De belangrijkste grondstoffen voor deze wol zijn gerecycled glas, kwartszand, soda en kalksteen.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Voordelen en nadelen van glaswol

Glaswol heeft erg veel voordelen. Het heeft een goede thermische isolatie, is redelijk goedkoop en licht in gewicht. Het is onbrandbaar, heeft geen giftige gassen en is waterafstotend. Ook is het werken met glaswol erg makkelijk aangezien je het gewoon kan knippen of snijden. Daarnaast is het ook een milieuvriendelijk isolatiemateriaal omdat het groten deels uit gerecycled glas bestaat. 

De nadelen van glaswol zijn dat je voldoende ruimte nodig hebt voor het toepassen hiervan en dat nat geworden glaswol in een dekenvorm kan uitzakken. 

Glaswol of steenwol

Glaswol is een stuk goedkoper dan steenwol. Daarnaast is de isolatiewaarde van glaswol bij dezelfde dikte hoger dan de isolatiewaarde van steenwol. Met glaswol worden er dus betere resultaten behaald met minder ruimte dan met steenwol.

Heeft glaswol schadelijke gevolgen?

De stoffen die tijdens het werken met glaswol vrijkomen kunnen ingeademd worden en daardoor in de longen terechtkomen. In de longen zorgt dit uiteindelijk voor littekenweefsel die ruimte van de lucht in de longen kunnen innemen. Dit zorgt ervoor dat mensen steeds minder goed kunnen ademen. Zorg daarom voor voldoende ventilatie tijdens het werken hiermee. Ook kan het in de ogen of op de huid terechtkomen. Dit kan leiden tot een huidaandoening en irritatie aan de ogen met zich mee brengen. Draag persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens het werken met dit wol. Verder is het belangrijk niet te eten, drinken of roken tijdens het werken met dit wol en was jezelf na het werken met dit product. Eerst met koud water en daarna met warm water en zeep. 

Glaswol bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alles voor in het laboratorium. Hier vindt u dus ook glaswol. Wij hebben verschillende opties, waardoor u precies kunt kiezen wat u nodig heeft. We hebben bijvoorbeeld gewassen glaswol, maar ook extra fijne glaswol. Neem een kijkje door ons assortiment om erachter te komen wat we nog meer hebben. 

Glaswol kopen?

Heeft u al gevonden waarnaar u op zoek was? Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem dus zeker contact met ons op bij twijfels of vragen want wij helpen u graag verder. 

Search engine powered by ElasticSuite