Dialyseslang

Dialyseslang kopen? Met behulp van dialyselang kan het principe van dialyse worden nagebootst. Door middel van een semipermeabel membraan (bijvoorbeeld de dialyseslang) worden in water opgeloste stoffen uitgewisseld met het milieu buiten de dialyselang. Semipermeabel wil zeggen: halfdoorlatend. Sommige moleculen worden door de dialyseslang doorgelaten en ander niet. Afhankelijk van de dialyseslang worden sommige stoffen wel en andere niet doorgelaten.

... Lees meer
10 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Met behulp van een dialyseslang kan het principe van dialyse worden nagebootst. Door middel van een semipermeabel membraan (bijvoorbeeld de dialyseslang) worden in water opgeloste stoffen uitgewisseld met het milieu buiten de dialyselang. Semipermeabel wil zeggen: halfdoorlatend. Sommige moleculen worden door de dialyseslang doorgelaten en ander niet. Afhankelijk van de dialyseslang worden sommige stoffen wel en andere niet doorgelaten.

Voorbeelden werking dialyseslang

Voorbeelden van deze dialyse processen kom je in het dagelijks leven tegen, bijvoorbeeld in de natuur. Planten hebben hun stevigheid te danken aan semipermeabiliteit: De hoge concentratie stoffen in de cellen van de plant kunnen de celmembraan (te vergelijken met dialyseslang) niet passeren. Watermoleculen echter kunnen van buitenaf de cel binnendringen. Door deze drukopbouw in de platencellen wordt stevigheid verkregen. Een dialyseslang werkt op een vergelijkbare manier. 

Werking van een dialyseslang: nierdialyse

Een ander voorbeeld om de werking van een dialyseslang uit te leggen is de nierdialyse. Een gezonde nier reinigt het bloed van afvalstoffen. Dit gebeurt tijdens de nierdialyse in het betreffende apparaat. De afvalstoffen kunnen door de wand; terwijl eiwitten en bloedcellen uit het bloed kunnen niet door de wand kunnen. Op deze manier wordt het bloed van afvalstoffen ontdaan. Een dialyseslang werkt volgens hetzelfde pricipe. 

Dialyseslang kopen bij Instrulabo

Een dialyseslang maakt het mogelijk de principes diffusie en osmose na te bootsen: bepaalde stoffen verplaatsen zich door het membraan van hoge naar lage concentratie. 

De dialyseslang die InstruLabo in het programma heeft, gaat tot 14000 Dalton (MWCO). MWCO (Molecuulgewichtgrens) verwijst naar de opgeloste stof met het laagste molecuulgewicht (in dalton) waarin 90% van de opgeloste stof wordt vastgehouden door het membraan, of het molecuulgewicht van de molecule (bijvoorbeeld globulair eiwit) dat 90% is vastgehouden door het membraan. Een dialyseslang bestellen gaat eenvoudig via de bestelfunctie op de website van InstruLabo. Bij InstruLabo heeft u keuze uit diverse dialyseslangen. Heeft u advies nodig bij het kopen van een dialyseslang, neem dan contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite