Raschig ring

Een raschig ring is een stukje buis dat ongeveer gelijk is in lengte en diameter. Deze ring wordt in grote aantallen gebruikt voor destillaties en andere chemische en technische processen. Een raschig ring is een type laboratoriumapparatuur dat wordt gebruikt om chemicaliën of gassen te laten reacteren. De raschig ring heeft kleine poriën of kanalen, waardoor de stoffen kunnen circuleren. Een raschig ring wordt vaak gebruikt in de chemische industrie voor de productie van chemicaliën en farmaceutische producten. Verder kunnen ze worden gebruikt in andere vakgebieden, zoals de biochemie. Hier kunnen raschig ringen gebruikt worden om reacties te bevorderen of te controleren.

... Lees meer
10 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Eigenschappen van een raschig ring

De eigenschappen van een raschig ring zijn afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Poreus keramiek is een populair materiaal voor de productie van raschig ringen, omdat het hoge temperaturen en chemische stoffen kan weerstaan. Er zijn ook raschig ringen van andere materialen, zoals metalen of kunststoffen. Bij InstruLabo vindt u raschig ringen die gemaakt zijn van borosilicaatglas en AR-glas. Daarnaast vindt u talloze andere gebruiksartikelen in ons aanbod die van pas komen in het laboratorium 

Werk veilig met een raschig ring

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het werken met een raschig ring. Het is dan ook essentieel om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen wanneer u werkt met dit voorwerp. Denk hierbij aan beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen. Verder is het belangrijk om de laboratoriumruimte goed te ventileren. Daarnaast is het van belang dat u de raschig ring goed onderhoudt en dat alle verbindingen stevig zijn voordat u begint met werken. Zo waarborgt u zowel uw eigen veiligheid als die van uw omgeving.

Raschig ring bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van verschillende optische instrumenten en laboratoriumglaswerk tot monstervoorbereiding en diverse chemicaliën. Zo vindt u dus ook verschillende opties aan raschig ringen bij InstruLabo. Deze bieden we aan in verschillende soorten en maten. Bekijk voor alle opties het volledige assortiment. 

Raschig ring kopen?

Bent u geïnteresseerd in een raschig ring van InstruLabo of in een van de andere laboratoriumartikelen die we aanbieden? Bestel deze producten dan snel en eenvoudig online. Dan profiteert u ook nog eens van betrouwbare levering. Neem indien u nog twijfels of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite