Natuurrubber stoppen

Rubberen stoppen zijn perfect voor laboratoriumgebruik. U kunt rubberen stoppen gebruiken om verschillende soorten laboratoriumglas af te sluiten. Bij InstruLabo zijn rubberen stoppen in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo kiest u al snel de rubberen stop die goed op uw fles of testbuis past. Er zijn rubberen stoppen, maar ook stoppen gemaakt van siliconen. InstruLabo heeft een breed assortiment aan rubberen stoppen.  

... Lees meer
Producten 1-24 van 54
Sorteer op

Waarom een rubberen stop?

Rubberen stoppen zijn ideaal voor laboratoriumgebruik. Ze zijn flexibel en sluiten een fles en/of testbuis goed af. Hierdoor kunnen de stoffen/chemicaliën niet ontsnappen. Rubberen stoppen hebben ook een goede resistentie tegen veel soorten stoffen en chemicaliën. Zo blijft een rubberen stop lang goed en hoeft u niet snel een vervanging voor een rubberen stop te regelen. De rubberen stoppen van InstruLabo zijn in verschillende groottes beschikbaar. Er zijn niet alleen rubberen stoppen in het assortiment van InstruLabo, maar ook doppen gemaakt van siliconen. Siliconen stoppen zijn “rubberachtig” en delen veel van de eigenschappen die rubberen stoppen ook hebben. Deze siliconen stoppen worden vooral gebruikt in combinatie met levensmiddelen, of bij de processen die bij bereiding van levensmiddelen plaatsvinden.

De verschillende soorten rubberen stoppen

Bij InstruLabo is er ook een rubberen stop met een thermometerinzet beschikbaar. Zo kunt u een destillatiekolf afsluiten en de temperatuur van de substantie bijhouden. Dit is ideaal voor wanneer u metingen over een langere periode moet doen. In de beschrijving van de rubberen stoppen staat precies welke maten de rubberen stop heeft. Zo kunt u gemakkelijk de beste rubberen stop uitzoeken. Er zijn ook rubberen stoppen met kleine gaten erin. Dit is bedoeld om eventuele hulpmiddelen door de dop heen te voeren en zodat er lucht bij de stoffen/chemicaliën in de fles/testbuis, zodat er geen druk ontstaat. Rubberen stoppen hebben ook een hoge scheurvastheid. Dit houdt in dat er weinig tot geen scheuren ontstaan wanneer rubberen stoppen worden toegepast. Zo gaan rubberen stoppen langer mee en vereisen weinig onderhoud.  

Rubberen stoppen kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar rubberen stoppen? Heeft u nog vragen over rubberen stoppen of over een van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite