Viton rubber

Viton rubber (FKM/FPM) is een fluorhoudend rubber wat goed bestand is tegen chemicaliën. Daarnaast kan Viton rubber toegepast worden bij temperaturen van -20 tot zelfs 200 graden Celsius. Viton rubber staat ook wel bekend onder de namen FPM en FKM. Dit materiaal heeft in tegenstelling tot andere rubbersoorten, een zeer hoge chemische resistentie en duurzame eigenschappen. Viton rubber staat door deze eigenschappen ook wel bekend onder de bijnaam ‘super rubber’.

... Lees meer
15 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Chemische bestendigheid van Viton rubber

Viton is een hoogwaardig rubber met een zeer hoge chemische bestendigheid. Door deze eigenschap is Viton rubber breed inzetbaar in industrieën waar gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, minerale- en synthetische oliën, vetten, brandstoffen en smeermiddelen. FKM Viton rubber heeft de hoogste weerstand tegen koolwaterstoffen, zuren, logen en zelfs oxidanten. De mechanische eigenschappen van FKM rubber blijven intact bij temperaturen tot 200℃.

Temperatuurbestendigheid van Viton rubber

Naast dat Viton rubber goed bestand is tegen de meeste chemicaliën, is dit soort rubber hittebestendig. Het temperatuurbereik van Viton rubber ligt tussen -20℃ en +200℃. De kwaliteit van het hittebestendige rubber behoudt zijn kracht tijdens hoge temperaturen, waardoor het rubber dus niet smelt of verbrokkeld. Zelfs bij lange blootstelling aan hitte blijft Viton rubber ijzersterk. Doordat Viton rubber zo goed bestand is tegen hoge temperaturen, wordt dit materiaal vaak toegepast in de chemie.

Toepassingen van Viton rubber

FKM rubber is toepasbaar in veel verschillende industrieën. Dit zijn onder andere de lucht- en ruimtevaartindustrie. Hier gebruiken ze het in bijvoorbeeld de brandstofsystemen en slangen. Ook wordt het gebruikt in de olie- en gasindustrie voor het omzetten van ruwe olie en gas in eindproducten. Verder wordt FKM Viton rubber ook gebruikt in elektronica. Hierdoor blijft de elektronica zijn kwaliteit ook behouden na contact met zonnebrandcrème, bodylotion of andere chemische vloeistoffen. Daarnaast vind je Viton rubber ook in de chemische industrie en in de automotive industrie in bijvoorbeeld lucht beheersystemen, slangen, turbocompressoren en brandstofsystemen. 

De voordelen van Viton rubber

  • Temperatuurbereik van -20°C tot +200°C
  • Slijtvast, duurzaam en schokbestendig
  • Behoud van elastische eigenschappen
  • Zeer geschikt voor industriële toepassingen
  • Toepasbaar in de buitenlucht
  • Ozon en UV bestendig

Daarnaast is Viton rubber ook zeer goed resistent tegen onder andere benzine, smeeroliën, zuren en alkali. 

Viton rubber kopen bij InstruLabo

Het assortiment Viton rubber van InstruLabo bestaat uit platen van diverse afmetingen en diktes. Heeft u nog vragen over Viton rubber (FKM, FPM) of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite