Indicatorpapier

Universeel indicatorpapier bestaat uit een mengsel van meerdere indicatoren en geeft aan wat de zuurtegraad is van een stof. De pH-waardes op het indicatorpapier lopen van 1 tot en met 11 of 1 tot en met 14. Die waardes laten zien hoe zuur of basisch een stof is, waarbij geldt: hoe hoger de pH-waarde, hoe zuurder de stof. Door meerdere indicatoren met meerdere kleuren te gebruiken, kan er getest worden over een breed bereik van pH-waarden. In ons assortiment vindt u meerdere soorten universeel indicatorpapier met verschillend bereik.

... Lees meer
Producten 1-24 van 99
Sorteer op

Hoe werkt universeel indicatorpapier?

Universeel indicatorpapier wordt gebruikt om aan te geven hoe zuur een stof is. De indicator op het papier verkleurt door contact met de betreffende stof. Universeel indicatorpapier is opgebouwd uit een mengsel van indicatoren, waardoor het indicatorpapier verschillende kleuren krijgt over een breed bereik van pH-waarden. Door een kleine hoeveelheid van de stof op het papier te druppelen, verkleurt universeel indicatorpapier. Het verkleurde stukje papier kunt u vervolgens vergelijken met de kleuren op het doosje of bakje van het papier. Bij elke kleur staat een pH-waarde aangegeven, wat laat zien wat de zuurtegraad van de gebruikte stof is.

Universeel indicatorpapier bij InstruLabo

Universeel indicatorpapier is bij InstruLabo beschikbaar in verschillende varianten. Zo loopt de pH-schaal bij sommige sets van 1 tot en met 11 en bij andere van 1 tot en met 14. Daarnaast kunt u kiezen uit universeel indicatorpapier met of zonder navulverpakking. Zo vindt u voor ieder situatie in uw laboratorium het geschikte indicatorpapier.

Ook voor andere indicatoren kunt u terecht in onze webshop. Of u nu wilt vaststellen hoeveel glucose uw bloed bevat of hoeveel chloor er in het water zit, alle benodigdheden vindt u bij het indicatorpapier en de testkits.

Universeel indicatorpapier kopen?

U kunt universeel indicatorpapier eenvoudig bestellen in onze webshop, waar u de keuze heeft uit verschillende varianten van het product. We zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd, wat inhoudt dat we de kwaliteit van onze producten en processen nauwlettend in de gaten houden en continu verbeteren. Gaat u universeel indicatorpapier gebruiken? Zorg dan ook dat u andere benodigdheden voor een veilige test in huis haalt, zoals handschoenen, veiligheidsbrillen en labjassen.

Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen staan voor u klaar met persoonlijk advies en denken graag met u mee om een passende oplossing voor uw situatie te vinden. 

Search engine powered by ElasticSuite