Congo papier >> Lakmoespapier

Lakmoespapier kopen? Dit is een indicatorpapier zonder kleurenschaal en wordt gebruikt voor oriëntatie en aanpassing van pH-waarden. Deze lakmoespapiertjes zijn eenvoudige, volledig geïmpregneerde indicatorpapieren, die geen exacte pH-bepaling mogelijk maken, maar pH-aanpassingen tijdens speciale chemische procedures. Om deze reden wordt bij deze papiersoorten geen kleurenschaal verstrekt. Lakmoespapier is het bekendste indicatorpapier. Lakmoes is geen enkele, chemisch gedefinieerde stof, maar een natuurlijk product dat een mengsel van stoffen bevat. Het wordt gewonnen uit korstmos en vertegenwoordigt waarschijnlijk de oudste bekende indicatorkleurstof. Bij het kopen van lakmoespapier moet je onder andere rekening houden met de kleur en het pH bereik. Van het lakmoespapier zijn drie kleuren leverbaar, met ieder een eigen toepassing:

blauw lakmoespapier kopen?

Met dit soort lakmoespapier heeft u een snelle en gemakkelijke bepaling van zure en alkalische reacties. De kleur van het lakmoespapier verandert van blauw naar rood wanneer de omstandigheden veranderen van alkalisch naar zuur.

Aanbevolen toepassing van blauw lakmoespapier:
Het kopen van blauw lakmoespapier is aan te raden voor algemene test voor zure of alkalische reacties. Het dient bij neutralisatiereacties om te controleren of de verandering van zuur naar alkalisch of vice versa heeft plaatsgevonden.

Kleurreactie blauw → rood
pH bereik 8,0 - 5,0

Neutraal lakmoespapier kopen?

Snelle en gemakkelijke bepaling van zure en alkalische reacties. Violet indicatorpapier dat bij zure omstandigheden rood wordt en bij alkalische omstandigheden blauw.

Aanbevolen toepassing:
Neutraal lakmoespapier is bedoelt voor algemene test voor zure of alkalische reactie: het dient bij neutralisatiereacties om te controleren of de verandering van zuur naar alkalisch of vice versa heeft plaatsgevonden.

Kleurreactie rood → violet → blauw
pH-bereik 5,0 - 8,0

Rood lakmoespapier kopen?

Het kopen van rood lakmoespapier is aan te raden voor een snelle en gemakkelijke bepaling van zure en alkalische reactie. Het rode lakmoespapier verandert van kleur (van rood naar blauw) wanneer de omstandigheden veranderen van zuur naar alkalisch.

Aanbevolen toepassing van rood lakmoespapier:
Algemene test voor zure of alkalische reactie: het dient bij neutralisatiereacties om te controleren of de verandering van zuur naar alkalisch of vice versa heeft plaatsgevonden.

Kleurreactie rood → blauw
pH-bereik 5,0 - 8,0

Lakmoespapier kopen? Bij InstruLabo maakt u de keuze uit lakmoespapier op rol (met daarnaast de mogelijkheid om navulverpakkingen aan te schaffen) en in boekjes. Zoekt u indicatorpapier om de pH waarde af te kunnen lezen; deze vindt u in de categorie Ph-papier.

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Lijst  Foto-tabel 
Artikel Artikelnummer Prijs
Lakmoespapier blauw strips

Lakmoespapier blauw boekje met 100 strips 10x75 mm

Productgegevens
438.003
€ 6,79

Lakmoespapier blauw navulverpakking

Lakmoespapier blauw navulverpakking met 3 rollen van 5 meter

Productgegevens
438.002
€ 12,80

Lakmoespapier blauw rol met 5 meter

Lakmoespapier blauw rol met 5 meter

Productgegevens
438.001
€ 10,27

Lakmoespapier neutraal strips

Lakmoespapier neutraal boek met 100 strips 10x75 mm

Productgegevens
438.012
€ 6,79

Lakkmoespapier neutraal navulverpakking

Lakmoespapier neutraal navulverpakking met 3 rollen van 5 meter

Productgegevens
438.011
€ 12,80

Lakmoespapier neutraal rol

Lakmoespapier neutraal rol met 5 meter

Productgegevens
438.010
€ 10,85

Lakmoespapier rood strips

Lakmoespapier rood boekje met 100 strips 10x75 mm

Productgegevens
438.022
€ 6,79

Lakmoespapier rood navulverpakking

Lakmoespapier rood navulverpakking met 3 rollen van 5 meter

Productgegevens
438.021
€ 12,80

Lakmoespapier rood rol 5 meter

Lakmoespapier rood rol met 5 meter

Productgegevens
438.020
€ 10,27

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Lijst  Foto-tabel 
U kiest voor Instru-Labo vanwege het persoonlijk advies. De medewerkers denken mee met uw situatie. Zij staan u bij met mogelijkheden, oplossingen, en de technische dienst repareert en controleert mankementen. Bij Instru-Labo B.V. bestel je onder andere een breed assortiment aan Congo papier (Lakmoespapier).