Lakmoespapier

Lakmoespapier kopen bij Instrulabo? Lakmoes papier is een indicatorpapier zonder kleurenschaal en wordt gebruikt voor oriëntatie en aanpassing van pH-waarden. Deze lakmoespapiertjes zijn eenvoudige, volledig geïmpregneerde indicatorpapieren, die geen exacte pH-bepaling mogelijk maken, maar pH-aanpassingen tijdens speciale chemische procedures. Om deze reden is bij aankoop van lakmoespapier geen kleurenschaal inbegrepen.Lakmoespapier is het bekendste indicatorpapier.

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Wat is lakmoespapier?

Lakmoespapier is een populaire indicator die in laboratoria wordt gebruikt om de pH-waarde van een oplossing snel en eenvoudig te identificeren. Gemaakt van papier dat is geïmpregneerd met lakmoesextract, biedt het een onmiddellijke visuele weergave van de zuurgraad of alkaliteit van een vloeistof.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van lakmoespapier?

Lakmoes is geen chemische of gedefinieerde stof, maar een natuurlijk product dat een mengsel van stoffen bevat. Het wordt gewonnen uit korstmos en vertegenwoordigt waarschijnlijk de oudste bekende indicatorkleurstof. Bij het kopen van lakmoespapier moet je onder andere rekening houden met de kleur en het pH bereik. Van het lakmoespapier zijn drie kleuren leverbaar, met ieder een eigen toepassing:

 

Soort Lakmoespapier Kleurreactie pH bereik
Blauw lakmoespapier blauw → rood 8,0 - 5,0
Neutraal lakmoespapier rood → violet → blauw 5,0 - 8,0
Rood lakmoespapier rood → blauw 5,0 - 8,0

 


Aanbevolen toepassing lakmoespapier:

  • Blauw lakmoespapier: Het kopen van blauw lakmoespapier is aan te raden voor algemene test voor zure of alkalische reacties. Het dient bij neutralisatiereacties om te controleren of de verandering van zuur naar alkalisch of vice versa heeft plaatsgevonden.
  • neutraal lakmoespapier: Neutraal lakmoespapier is bedoeld voor algemene test voor zure of alkalische reactie: het dient bij neutralisatiereacties om te controleren of de verandering van zuur naar alkalisch of vice versa heeft plaatsgevonden.
  • rood lakmoespapier: Algemene test voor zure of alkalische reactie: het dient bij neutralisatiereacties om te controleren of de verandering van zuur naar alkalisch of vice versa heeft plaatsgevonden.

Lakmoespapier kopen bij Instrulabo?

Bij InstruLabo maakt u de keuze uit lakmoespapier op rol (met daarnaast de mogelijkheid om navulverpakkingen aan te schaffen) en in boekjes. Zoekt u indicatorpapier om de een exactere pH waarde af te kunnen lezen; deze vindt u in de categorie Ph-papier.

Blauw lakmoespapier kopen?

Met blauw soort lakmoes papier heeft u een snelle en gemakkelijke bepaling van zure en alkalische reacties. De kleur van het lakmoespapier verandert van blauw naar rood wanneer de omstandigheden veranderen van alkalisch naar zuur.

Neutraal lakmoespapier kopen?

Neutraal lakmoespapier is geschikt voor een snelle en gemakkelijke bepaling van zure en alkalische reacties. Violet lakmoespapier dat bij zure omstandigheden rood wordt en bij alkalische omstandigheden blauw.

Rood lakmoespapier kopen?

Het kopen van rood lakmoespapier is aan te raden voor een snelle en gemakkelijke bepaling van zure en alkalische reactie. Het rode lakmoespapier verandert van kleur (van rood naar blauw) wanneer de omstandigheden veranderen van zuur naar alkalisch.

Search engine powered by ElasticSuite