pH papier

pH papier kopen? De pH van een oplossing kan op verschillende manieren worden gemeten. Een eenvoudige meting is met pH papier.

... Lees meer
Producten 1-24 van 26
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Hoe werkt pH papier?

Het pH papier bevat kleurstoffen (pH-indicatoren die verkleuren bij het opnemen of afstaan van H+-ionen (van H+)) die verkleuren bij een bepaalde pH. Als men verschillende kleurstoffen inzet kan men zo de pH ruwweg meten, als deze op papier zijn aangebracht. Dit is ook hoe pH papier werkt. Bekend is de verkleuring van lakmoes, die echter niet een exacte waarde geeft, maar slechts een indicatie. Zie hiervoor ook lakmoespapier. pH papier is al tientallen jaren op de markt en is de standaard voor veel toepassingen. Voor elke pH-waarde tonen deze pH papiertjes een enkele kleur die kan worden vergeleken met de kleurenschaal met intervallen van 0,2 - 1 pH.

Het juiste pH papier kopen

pH papier wordt voornamelijk geleverd in rol in een plastic houder. Deze plastic houder zorgt voor langdurige stabiliteit en biedt het pH papier bescherming tegen veel externe invloeden. Het pH indicatorpapier is altijd klaar voor gebruik wanneer dat nodig is. Het universele pH papier is leverbaar in een meetbereik van pH 1-11 (en ook beschikbaar in een boekje) en pH 1-14. Daarnaast zijn er uitvoeringen van pH papier in kleinere trajecten, waarbij nauwkeuriger af te meten is.

Het pH papier van InstruLabo

Het pH papier dat InstruLabo levert is vervaardigd van filterpapier van hoge kwaliteit. De gebruiker krijgt altijd betrouwbare metingen. De kleuren van de kleurenschalen van het pH papier zijn speciaal gemengd om perfect te passen bij de reactiekleur van het indicatorpapier. Dit maakt het aflezen van resultaten eenvoudig en nauwkeurig.

Duotest en tritest pH papier

Naast deze standaard uitvoering pH papiertjes is er ook een uitvoering met een dubbele zone pH indicatoren: DUOTEST. Deze versie van pH papier toont twee verschillende kleuren voor elke pH waarde met intervallen van 0,3 - 1 pH eenheid. Dit maakt een nauwkeurigere pH meting en een goede schatting van tussenliggende waarden mogelijk.

Mocht dit nog niet voldoende zijn, dan kunt u ook TRITEST pH papier kopen, met een drie zones: voor de meest nauwkeurige aflezing tonen deze pH papiertjes drie verschillende kleuren voor elke volledige pH eenheid. TRITEST L is speciaal uitgerust met een hydrofobe barrière tussen de verschillende indicatoren. Omdat de verschillende kleuren niet mengen, zorgt dit voor een optimale bruikbaarheid.

pH papier kopen? Wij helpen u graag kiezen. Naast pH papier bent u bij InstruLabo ook aan het juiste adres voor pH strips. Heeft u nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Search engine powered by ElasticSuite