Phenol

Red phenol wordt ook wel fenolrood genoemd en is een kleurstof uit de trifenylmethaankleurstoffen. De stof heeft als brutoformule C19H14O5S. Red phenol wordt gebruikt als pH-indicator met omslaggebied 6,6-8,2. Een waterige oplossing van de stof kleurt rood bij een pH boven de 8,2 en geel bij een pH beneden de 6,6. Red phenol wordt onder meer gebruikt om de veranderingen in de pH van celculturen op te volgen. In aggregatietoestand komt de stof voor als een vaste rode stof die slecht oplosbaar is in water. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Kenmerken van (red) phenol

Red phenol bestaat als een rood kristal dat stabiel is in de lucht. De oplosbaarheid is 0,77 gram per liter in water en 2,9 g/l in ethanol. Het is een zwak zuur dat voornamelijk gebruikt wordt als pH-indicator. 

Er zijn verschillende indicatoren die een vergelijkbare structuur hebben als red phenol, waaronder broomthymolblauw, thymolblauw, broomcresolpaars, thymolftaleïne en fenolftaleïne

Veiligheid rond phenol

Bij het werken met chemicaliën is het noodzakelijk om gepaste veiligheidsmaatregelen te treffen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor werken met red phenol. Draag daarom tijdens het werken met chemicaliën altijd voldoende bescherming, zoals beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

Indien de stof toch in aanraking komt met de huid is het belangrijk om deze met water te wassen. Komt de stof in de ogen, dan is het noodzakelijk om de ogen met open oogleden te wassen. Bij inslikken van red phenol moet de mond worden gespoeld. Na inademing van de stof moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden. Voelt u of iemand anders zich onwel na contact of inslikken met red phenol? Raadpleeg dan onmiddellijk een arts. Ook bij twijfels over klachten is het verstandig om een arts in te schakelen.  

Red phenol bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast bieden we allerlei producten aan die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan red phenol bij ons. Bekijk onze hele collectie om alle opties te zien. 

Bestellen bij InstruLabo

Bent u geïnteresseerd in het red phenol van InstruLabo of in een van onze andere producten? Neem bij vragen of opmerkingen over onze producten of service zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite