Broedstoven

Op zoek naar een broedstoof? U kunt hier ons aanbod broedstoven van de merken ARGO LAB, HERATHERM en BINDER bekijken. Niet op zoek naar broedstoven? Neem dan eens een kijkje bij ons volledige assortiment koude en warme apparaten.

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Wat is een broedstoof

Een broedstoof is een apparaat dat gebruik wordt om microbiologische culturen of celculturen te laten groeien en te onderhouden. De broedstoof is in staat de perfecte temperatuur, vochtigheid en andere omstandigheden te behouden. Broedstoven zijn essentieel voor veel experimentele werkzaamheden in de biologische sector. 

Een broedstoof lijkt veel op een droogstoof, maar is niet met elkaar te vergelijken. Een droogstoof is een apparaat met geïsoleerde wanden, die de inhoud op een regelbare en constante temperatuur kan houden. Een droogstoof wordt meestal ingezet bij toepassingen waar een lage luchtvochtigheid nodig is. Hierbij kun je denken aan het opslaan van levensmiddelen of het ontvochtigen van bepaalde testmaterialen. 

Verschillende broedstoven

De eenvoudigste laboratorium broedstoven zijn geïsoleerde dozen met een verstelbare temperatuur van 60 tot 65 ℃. Daarentegen kunnen sommigen standaard broedstoven wel tot een maximum van 100 ℃. 

Verschillende maten van de laboratorium broedstoof

De broedstoven zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kun je kiezen uit een inhoud van 16 L tot 200 L. 

Broedstoof kopen bij Instrulabo

Bestel de juiste broedstoof bij Instrulabo. Heb je nog vragen over één van onze broedstoven of één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Search engine powered by ElasticSuite