Dewarvaten

Een dewarvat staat ook bekend als een isolatievat en is een onmisbaar instrument in elk laboratorium. Deze vaten zijn ontworpen om de inhoud gedurende langere tijd op constante temperatuur te houden, of het nu gaat om extreme kou of hitte. Dankzij de geavanceerde isolatietechnologie zijn dewarvaten essentieel voor het veilig opslaan en vervoeren van vloeibare stikstof, helium en andere cryogene materialen. 

... Lees meer
15 producten
Sorteer op

Wat is een dewarvat?

Een dewarvat, ook bekend als een dewar isolatievat is een container ontworpen voor de opslag van vloeistoffen onder extreem lage of hoge temperaturen. Het wordt veel gebruikt voor het bewaren van cryogene vloeistoffen zoals vloeibare stikstof en helium. Deze vaten maken gebruik van vacuümisolatie om de inhoud voor langere tijd op een stabiele temperatuur te houden. Ze zijn essentieel in laboratoria en industrieën waar temperatuurgevoelige materialen veilig moeten worden opgeslagen en vervoerd. Dewarvaten zijn verkrijgbaar in diverse maten en ontwerpen, afhankelijk van de specifieke toepassing.

Hoe werkt een dewarvat?

Een dewarvat werkt door gebruik te maken van een speciale constructie die bestaat uit twee vaten, één binnen de andere, gescheiden door een vacuümruimte. Deze vacuümruimte vermindert de warmteoverdracht door geleiding en convectie, waardoor de inhoud van het vat voor langere tijd op een constante temperatuur kan worden gehouden. Dit maakt het vat uiterst efficiënt voor het bewaren van cryogene vloeistoffen zoals vloeibare stikstof of helium, maar ook voor hete vloeistoffen.

Specificaties van dewar isolatievat

Dit dewarvat is ontworpen voor zowel opslag als transport van warmtegevoelige goederen zoals droogijs. Het heeft een stevig metalen omhulsel met een beschermende blauwe coating, wat het duurzaam en betrouwbaar maakt. Kenmerkend zijn de grote opening en de binnenste mantel van borosilicaatglas 3.3, wat zorgt voor een uitstekende isolatie. Het vat is verder uitgerust met een geïsoleerd deksel voorzien van een handvat en een handige draagbeugel voor gemakkelijke verplaatsing. Deze eigenschappen maken het vat ideaal voor laboratorium- en industriële toepassingen waar betrouwbare en veilige opslag van kritische materialen noodzakelijk is.

Assortiment dewarvaten

InstruLabo biedt een reeks KGW ISOTHERM dewar isolatievaten in verschillende maten en vormen, variërend van 80 ml tot 28 liter. Deze vaten zijn ideaal voor verschillende toepassingen, waaronder de opslag en het transport van warmtegevoelige materialen zoals droogijs. Ze zijn verkrijgbaar in zowel standaardvormen als in schaalvorm, wat voor extra opties zorgt afhankelijk van uw specifieke behoeften. Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite