Droogstoven

Droogstoof kopen? Dan ben je bij Instrulabo op de juiste plek. Een droogstoof wordt onder andere gebruikt om kwetsbare materialen tegen vocht te beschermen en om een verouderingsproces te simuleren.

... Lees meer
19 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Wat is een droogstoof?

Een droogstoof is een apparaat met geïsoleerde wanden, die de inhoud op een regelbare en constante temperatuur kan houden voor een bepaalde periode. Een droogstoof wordt meestal ingezet bij toepassingen waar een lage luchtvochtigheid nodig is. Hierbij kun je denken aan het opslaan van levensmiddelen of het ontvochten van bepaalde test materialen. 

Het gemiddelde temperatuurbereik van een droogstoof ligt tussen een kamertemperatuur van 5 graden tot ongeveer 300 graden. Tegenwoordig zijn er ook droogstoven met een ondergrens van 0 graden.

De grootte van een droogstoof

De grootte van een droogstoof is afhankelijk van de toepassing. Een kleine droogstoof heeft bijvoorbeeld een inhoud van 30 L en een grote droogstoof een inhoud van 400L. Bij grotere toepassingen zijn er nog grotere apparaten nodig, hierbij kun je denken aan een dryroom.

Waar wordt een droogstoof voor gebruikt?

Een droogstoof kan worden gebruikt voor het simuleren van het verouderingsproces voor verschillende materialen of objecten. Door het gebruik van hoge temperaturen worden de materialen of objecten getest op hun duurzaamheid. Zo kan er getest worden of er na een bepaalde periode een scheur, krimp of uitdamping ontstaat. 

Droogstoof kopen?

Heb je nog vragen of wil je verdere informatie over droogstoven? Neem dan gerust contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite