Föhns

De STEINEL föhn staat bekend om zijn kracht en precisie, essentieel in elke professionele omgeving. Of u nu werkt in een laboratorium of een werkplaats, de STEINEL föhn levert consistente prestaties voor een breed scala aan toepassingen. Met geavanceerde temperatuurregeling en ergonomisch design is het de ideale keuze voor professionals.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is een STEINEL föhn?

Een STEINEL föhn is een soort heteluchtpistool of -blower dat vaak gebruikt wordt in professionele en industriële omgevingen. Deze apparaten zijn ontworpen voor taken die precisie en gecontroleerde warmtetoevoer vereisen, zoals het krimpen van krimpkousen, het vormen van materialen, het drogen van verven of coatings, en soms zelfs in elektronische soldering. STEINEL föhns staan bekend om hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en de mogelijkheid om de temperatuur en luchtstroom nauwkeurig te regelen. Ze zijn populair in zowel ambachtelijke werkplaatsen als in meer gespecialiseerde laboratoriuminstellingen.

De twee föhns van STEINEL

De STEINEL föhns staan bekend om hun geavanceerde technologie en hoge kwaliteit, ideaal voor professionals die precisie en betrouwbaarheid nodig hebben in hun werk.InstruLabo biedt twee modellen STEINEL föhns aan, namelijk de Föhn HG 2320 E en de Föhn HL 1920 E

Föhn HG 2320 E

De STEINEL Föhn HG 2320 E is een geavanceerd heteluchtpistool met een kracht van 2300 W en een temperatuurbereik tot 650 °C. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

 • Elektronische regeling: Traploze luchthoeveelheid en temperatuurregeling voor precisiewerk.
 • Optische aanduidingen: Toont temperatuur in stappen van 10 °C en luchttoevoer.
 • Restwarmte-indicatie: Voor veiligheid en efficiëntie.
 • Programmeerbare geheugens: Vier instellingen voor temperatuur en luchthoeveelheid.
 • Verschillende standen: 
  • Stand 1 met een luchttoevoer van 150 l/min en een temperatuur van 80 °C
  • Stand 2 variërend van 150  –  500 l/min en een temperatuur van 80 °C  –  650 °C.

Föhn HL 1920 E

De STEINEL Föhn HL 1920 E is een krachtig en veelzijdig heteluchtpistool, ideaal voor een breed scala aan toepassingen:

  • Temperatuurinstelling: 9 stappen via een stelwiel voor nauwkeurige temperatuurregeling.
  • Ventilatorregeling: Drie-traps schakelaar voor verschillende luchtstroomniveaus.
  • Vermogen: 2000 Watt voor krachtige prestaties.
 • Verschillende standen:
  • Stand 1 met een luchttoevoer van 150 l/min en een temperatuur van 50 °C.
  • Stand 2 variërend van 150  –  300 l/min en een temperatuur van 50 °C – 600 °C.
  • Stand 3 met een luchttoevoer van 300-500 l/min en een temperatuur van 50 °C – 600 °C.

Toepassingen van een STEINEL föhn

STEINEL föhns zijn niet alleen veelzijdig in vakgebieden zoals elektrische installaties en bouw, maar ook in laboratoria. Ze worden gebruikt voor nauwkeurige toepassingen zoals het drogen van chemische stoffen, het versnellen van reacties die warmte vereisen en het vormen van laboratoriummaterialen. Deze föhns zijn ideaal voor het krimpen van krimpkousen, het verwijderen van verf, het drogen van verven, lijm of plamuur, en voor solderen en desolderen in elektronica. Hun precisie en betrouwbaarheid maken ze een onmisbare tool in zowel laboratoriumomgevingen als andere professionele settings.

Kies een STEINEL föhn bij InstruLabo

Bij InstruLabo begrijpen we het belang van het kiezen van het juiste gereedschap voor uw project. Bekijk ons assortiment op InstruLabo en vind de föhn die bij uw behoeften past. Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite