Hogedrukpan

Heeft u een hogedrukpan nodig in uw laboratorium om stoffen onder hoge druk te koken? Dan zit u goed bij InstruLabo! In ons aanbod vindt u twee verschillende soorten hogedrukpannen: een hogedrukpan voor op gas en een hogedrukpan voor op inductie. In beide hogedrukpannen past bijna 22 liter en de pannen kunnen een temperatuur van 110° bereiken. De hogedrukpannen zijn van aluminium en roestvrij staal gemaakt. Dit zorgt voor een lange levensduur van de hogedrukpan. Op de hogedrukpan zit een meter, waarvan u de verwerkingsdruk kunt aflezen. Zo koopt u gemakkelijk een hogedrukpan met een lange levensduur bij InstruLabo.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is een hogedrukpan?

Een hogedrukpan kunt u gebruiken om een bepaalde vloeistof op een veilige en snelle manier aan de kook te brengen. Ook kunnen hogedrukpannen temperaturen boven de 100° bereiken. Zo kunt u gemakkelijk en snel een vloeistof in het laboratorium tot een kookpunt (of hoger) brengen. Bij InstruLabo zijn er twee verschillende vormen van hogedrukpannen beschikbaar: een die alleen met gas te gebruiken is en een die op inductie en elektriciteit werkt. Bekijk dus goed wat uw methode van verhitting is en maak op basis hiervan de beste keuze. Ook voor andere soorten kook- en warmteapparaten kunt u terecht bij InstruLabo.

Hoe werkt een hogedrukpan?

Een hogedrukpan werkt op dezelfde manier waarop een normale pan zou werken. U plaatst de pan op het gas- of inductiepaneel en laat de vloeistof in de pan warm worden. De inhoud van de pan kan een temperatuur van 110° bereiken. Zo kunt u gemakkelijk en snel een vloeistof opwarmen. De twee stevige hendels aan de zijkant zorgen ervoor dat de hogedrukpan een goed houvast heeft. Op de bovenkant van het deksel van de hogedrukpan zit een stevige knop, waaraan u de deksel veilig kunt vastpakken. U stopt weinig water in een hogedrukpan, zodat het verdampt en de stoom druk in de pan creëert. Zo kan er met relatief weinig water een grote hoeveelheid vloeistof worden gekookt.

Hogedrukpan kopen bij InstruLabo

Staat de hogedrukpan waarnaar u op zoek bent in ons aanbod? Leg deze dan in uw winkelmandje en bestel eenvoudig online. Heeft u nog vragen over hogedrukpannen of over een van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite