Mantels

Een verwarmingsmantel is een apparaat waarmee u vloeistoffen in containers kan opwarmen. Een verwarmingsmantel werkt simpel: u stop een kolf of container in de verwarmingsmantel en stelt de juiste temperatuur in. Vervolgens verwarmt de verwarmingsplaat de vloeistof die u in de kolf of container heeft gedaan. Dit is handig voor wanneer u stoffen of chemicaliën wilt verwarmen tot een bepaalde temperatuur, maar ook voor wanneer u een vloeistof op een bepaalde temperatuur wilt houden. 

... Lees meer
Producten 1-24 van 45
Sorteer op

Ons verwarmingsmantel assortiment

De verwarmingsmantels van InstruLabo zijn in verschillende vormen en maten beschikbaar. De grootte van de verwarmingsplaat bepaalt hoeveel vloeistof opgewarmd kan worden. Zo zijn er bij InstruLabo verwarmingsplaten beschikbaar die tot 10000 ml kunnen opwarmen. Des te meer volume opgewarmd moet worden, des te hoger wattage uw verwarmingsmantel nodig heeft. U kunt een goede keuze maken uit ons brede assortiment aan verwarmingsmantels wanneer u weet welke chemicaliën en welke hoeveelheden u gaat opwarmen. Een verwarmingsmantel is een handig middel om voor het opwarmen van vloeistoffen te gebruiken. Er kan makkelijk een gelijke stroom aan warmte worden verspreid. Dit komt door de brede vorm waar een kolf of maatbeker in wordt gezet. Zo wordt de vloeistof op een stabiel niveau verhit en is het bijvoorbeeld onderin de kolf niet warmer dan bovenin.  

Installatie van verwarmingsmantels

De verwarmingsmantels van InstruLabo zijn makkelijk te installeren. U stopt de stekker van de verwarmingsmantel in het stopcontact, stelt de gewenste temperatuur in en de verwarmingsmantel begint zichzelf automatisch op te warmen. Verwarmingsmantels zijn dus ook praktisch omdat u ze makkelijk van laboratorium naar laboratorium kan verplaatsen. Haal de stekker eruit, laat de verwarmingsmantel afkoelen en neem hem mee naar uw volgende practicum. Zo bent u niet aan een plaats gebonden voor het opwarmen van chemicaliën en stoffen. Zoekt u in plaats van een verwarmingsmantel een plaat die, naast het opwarmen, een vloeistof automatisch kan roeren? Bekijk dan even onze magneetroerders met verwarming.   

Verwarmingsmantels kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een verwarmingsmantel? Heeft u nog vragen over verwarmingsmantels of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite