Demi water patronen

Heeft u een demi water patroon nodig voor uw laboratorium? Dan bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. Wij verkopen verschillende soorten demi water patronen. Demi water wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd. Demi water wordt vaak in laboratoriums gebruikt, omdat het water zo zuiver van aard is. Ook thuis is demi water van toepassing, bijvoorbeeld om kalkaanslag tegen te gaan.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

Wat is demi water?

Demi water is een zeer zuivere vorm van water en wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd. Wanneer normaal water bij ons uit de kraan komt, is het drinkbaar. In het drinkwater zit een kleine hoeveelheid mineralen die het water smaak geeft. Wanneer water gebruikt wordt voor medische doeleinden, is het noodzakelijk dat deze mineralen worden geëlimineerd. Wanneer water is ontdaan van mineralen wordt het gedemineraliseerd water genoemd, oftewel demi water. 

De mineralen en zouten die in normaal water zitten, zijn goed voor de mens en gezondheid. Demi water bevat deze mineralen en zouten niet meer, dus daarom is dit water niet drinkbaar voor ons. Demi water is daarentegen juist wel goed bruikbaar in laboratoria. Daar is werken met zo zuiver mogelijk water tenslotte onmisbaar in veel toepassingen.

Wat is het verschil tussen gedestilleerd en demi water?

Demi water staat dus ook wel bekend als gedemineraliseerd water. Gedestilleerd water lijkt hierop, maar er is wel degelijk verschil met demi water. Net als bij demi water, wordt ook gedestilleerd water van mineralen en zouten ontdaan. Het verschil is dat gedemineraliseerd water wordt gefilterd, waarbij enkel positieve ionen achterblijven in het water. Gedestilleerd water wordt tot het kookpunt gebracht, waarna alle mineralen en zouten verdwijnen.

Gedestilleerd water is dus nog reiner en zuiverder dan gedemineraliseerd water. Je zou kunnen zeggen dat gedemineraliseerd water een goedkopere, meer gangbare vorm van zuiver water is. Gedestilleerd water wordt vooral gebruikt in de voedselindustrie en in ziekenhuizen. Gedemineraliseerd water, oftewel demi water, wordt voornamelijk gebruikt in laboratoria.

Demi water patronen kopen

Is het in uw bedrijf, laboratorium of organisatie noodzakelijk om demi water te gebruiken? Dan kunt u dat zelf maken door een demi water patroon te gebruiken. Voor sommige toepassingen is een drukvast demi water patroon nodig. De demi water patronen van InstruLabo zijn van hoogwaardige kwaliteit. Daarmee kunt u water filteren en omzetten naar zuiver demi water. Ook voor demi water toebehoren bent u bij InstruLabo aan het juiste adres.

Koop je demi water patronen bij InstruLabo, dan profiteert u van:

  • Maatoplossingen voor alle werkprocessen
  • Leveringen in Nederland en België
  • De beste klantenservice van onze experts

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen of mailen. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite