Gedemineraliseerd water

Bent u op zoek naar gedemineraliseerd water van de hoogste kwaliteit voor uw laboratoriumtoepassingen? Gedemineraliseerd water van InstruLabo voldoet aan de eisen van uw laboratorium. Dit type water, vrij van mineralen en onzuiverheden, is essentieel voor tal van laboratoriumprocessen. Of het nu gaat om onderzoek, experimenten of routinematige laboratoriumwerkzaamheden, met ons product kunt u rekenen op consistente resultaten.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is gedemineraliseerd water?

Gedemineraliseerd water, vaak ook demineraal water genoemd, is water waaruit alle mineralen en zouten zijn verwijderd. Dit proces van demineralisatie zorgt ervoor dat het water geen significante hoeveelheid mineralen zoals natrium, calcium, ijzer, koper, chloride en sulfaat meer bevat. Er zijn verschillende methoden om water te demineraliseren, waaronder:

  • Ionenuitwisseling: Hierbij worden mineralen in het water vervangen door andere ionen, meestal waterstof en hydroxide, wat resulteert in puur water.
  • Omgekeerde osmose: Dit proces gebruikt een membraan om mineralen en andere verontreinigingen uit het water te filteren.

Gedemineraliseerd water wordt vooral gebruikt in situaties waarin de aanwezigheid van mineralen in water ongewenst is. Dit kan zijn in laboratoriumomgevingen, bij bepaalde industriële processen, in de farmaceutische industrie, en bij het gebruik in bepaalde elektrische apparatuur zoals stoomstrijkijzers en loodzuuraccu's, waar mineralen uit gewoon water schade of storingen kunnen veroorzaken.

Welke hoeveelheden biedt InstruLabo aan?

InstruLabo biedt gedemineraliseerd water aan in verschillende hoeveelheden, geschikt voor zowel kleine als grote laboratoriumtoepassingen:

Is gedemineraliseerd water hetzelfde als gedestilleerd water?

Nee, gedemineraliseerd water en gedestilleerd water zijn niet hetzelfde, hoewel ze in sommige toepassingen onderling vervangbaar kunnen zijn. Het verschil tussen de twee soorten water ligt in de productiemethoden en de mate van zuiverheid.

Gedemineraliseerd Water

Dit is water waaruit alle mineralen (zoals calcium, natrium, magnesium en ijzer) verwijderd zijn. De demineralisatie gebeurt meestal door middel van ionenuitwisseling of omgekeerde osmose. Gedemineraliseerd water is vrij van opgeloste mineralen, maar niet noodzakelijkerwijs van organische verontreinigingen of alle micro-organismen.

Gedestilleerd Water

Dit water wordt geproduceerd door het te koken en de stoom te condenseren. Door dit proces worden niet alleen mineralen verwijderd, maar ook een groot deel van de organische verontreinigingen en micro-organismen. Gedestilleerd water wordt vaak beschouwd als zuiverder dan gedemineraliseerd water, omdat het een meer uitgebreide verwijdering van verontreinigingen biedt.

Waar koop je gedemineraliseerd water?

Bij InstruLabo staat kwaliteit voorop. Ons gedemineraliseerd water is niet alleen zuiver en betrouwbaar, maar wordt ook aangeboden tegen concurrerende prijzen. Ons deskundige team is altijd beschikbaar om u te helpen met uw vragen en om ervoor te zorgen dat uw bestelling snel en efficiënt wordt afgehandeld.

Search engine powered by ElasticSuite