Densitometer

Heb jij al een densitometer in jouw laboratorium staan? Dit apparaat kan goed van pas komen, als je de densiteit van een bepaalde substantie wilt meten. Densitometers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij InstruLabo verkopen we densitometers die zowel extern, als door batterijen gevoed kunnen worden. Erg handig wanneer je even niet in de buurt bent van een stroompunt.

Naast densitometers verkopen we ook een breed spectrum aan andere meet- en regeltechniek, zoals aerometers, ph-meters en zuurstofmeters. Kom je er even niet uit? Neem dan vooral contact op. Ons team staat klaar om jou te helpen met persoonlijk advies.

... Lees meer
1 product
Sorteer op

Wat is een densitometer?

Een densitometer is een elektrisch instrument waarmee je de densiteit kunt meten van verschillende (vloei)stoffen en gassen. Met densiteit wordt ook wel de dichtheid of concentratie bedoeld. Een densitometer wordt doorgaans ook wel gebruikt als hulpmiddel om te controleren of druk gelijk verdeeld is. De meeste densitometers werken door de absorptie van licht in het apparaat te meten. 

Je kunt een densitometer gebruiken voor het meten van verschillende dingen in het laboratorium. Denk hierbij aan de celconcentratie tijdens een fermentatieproces, het bepalen van de gevoeligheid van micro-organismen voor antibiotica, het identificeren van micro-organismen en het meten van absorptie bij een bepaalde golflengte, evenals het maken van een kwantitatieve schatting van de concentratie van een kleuroplossing die groen licht absorbeert.

Densitometer type DEN-1 van het merk GRANT

Densitometers kopen

Bij InstruLabo helpen we je graag op weg met de juiste laboratoriumapparatuur. Je kunt bij ons terecht voor densitometers, maar ook voor andere meet- en regeltechniek, zoals aerometers, ph-meting en zuurstofmeting

Indien je op zoek bent naar een densitometer die zowel gevoed kan worden door externe energievoorziening als door batterijen (AA), kijk dan eens naar de GRANT Densitometer type DEN-1b. Deze is ook verkrijgbaar als exemplaar dat enkel gevoed wordt door externe energievoorziening: GRAND Densitometer type DEN-1.

Koop je één of meerdere densitometers bij InstruLabo, dan krijg je:

  • Apparatuur van een betrouwbaar bedrijf (al sinds 1972)
  • Maatoplossingen voor jouw werkprocessen
  • De beste service van een ISO-gecertificeerd bedrijf

Stuur gerust een bericht

Bij InstruLabo begrijpen we dat jouw toepassingen en werkprocessen eigen specifieke wensen en maatoplossingen behoeven, om tot het beste resultaat te komen. InstruLabo is daarbij jouw partner.

Heb je vragen over de werking van jouw densitometer, of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite