Geleidbaarheidsmeters

Geleidbaarheidsmeter kopen? Bij InstruLabo is er keuze uit kwaliteit geleidbaarheidsmeters van het merk XS INSTRUMENTS. De geleidbaarheidsmeters zijn goed geschikt voor het meten van de geleidbaarheid. Het meten van geleidbaarheid is het meten van alle opgeloste ionen in een oplossing. De waarde van geleidbaarheid op een geleidbaarheidsmeter wordt daarom doorgaans uitgedrukt in ppm, wat parts per million betekent en TDS wat Total Dissolved Solids betekent. Met andere woorden het totaal aantal deeltjes in de opgeloste stof. Maar wat is nu precies de geleidbaarheid en wat heb je aan het gebruik van een geleidbaarheidsmeter?

... Lees meer
20 producten
Sorteer op

Wat is geleidbaarheid?

Geleidbaarheid is een meting. Met deze meting bepaal je de mogelijkheid van stroomgeleiding van een vloeistof, bijvoorbeeld water. Wanneer de geleiding hoger is, is er sprake van meer geleidend materiaal in de vloeistof, bijvoorbeeld zouten of metaalionen. Het is makkelijker gezegd dat de vloeistof ‘schoner’ zijn wanneer er sprake is van een lage geleidbaarheid. Het meest voorkomende meetgebied als het gaat om geleidbaarheid zit tussen de 0,05 micro-Siemens tot 200 milli Siemens.

Bijvoorbeeld gedemineraliseerd water, staat ook wel bekend onder de naam demi-water. In dit water zijn alle mineralen en zouten verwijderd. Hierdoor is het geleiden van elektrische stroom onmogelijk en heeft demi-water dus een zeer lage geleidbaarheid.

Werking geleidbaarheidsmeters?

Geleidbaarheidsmeters worden in veel industrieën gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de chemie en farmacie. De geleidbaarheid van een vloeistof zegt iets over het vermogen van de betreffende vloeistof om elektrische stroom te geleiden. De geleidbaarheidsmeter meet alle opgeloste ionen in een oplossing. Ionen is de wetenschappelijke term voor ‘geladen deeltjes’. De geladen deeltjes zorgen ervoor dat de stroom geleid kan worden.

Geleidbaarheidsmeters bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maken. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook geleidbaarheidsmeters. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben of neem een kijkje naar ons volledige geleidbaarheidsmeting assortiment

Geleidbaarheidsmeter kopen?

Met een geleidbaarheidsmeter kun je geleidbaarheid van een bepaalde vloeistof meten. De geleidbaarheidsmeter wordt vaak gebruikt in de chemie of farmacie. Heeft u interesse in een geleidbaarheidsmeter van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite