pH elektrode

Een pH elektrode is een elektrode die gebruikt wordt om de pH-waarde van een oplossing te meten. Er zijn verschillende soorten pH elektroden, maar ze werken allemaal op een vergelijkbaar principe. De pH elektrodes bevatten een glasbuis die is gevuld met een geleidende oplossing. Deze buis staat in contact staat met het te meten monster. Aan de andere kant van de pH elektrode bevindt zich een metalen aansluitpunt die gebruikt wordt om de elektrode te verbinden met een pH-meter. Bekijk ons volledige aanbod voor alle pH elektrodes en bestel eenvoudig online.

... Lees meer
15 producten
Sorteer op

Toepassingen pH elektrode

De toepassingen van een pH elektrode zijn zeer divers. De instrumenten worden veel gebruikt in de chemische en farmaceutische industrie, maar ook in het laboratorium voor onderzoek en analyse. pH elektroden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de zuurgraad van drinkwater te meten of om te controleren of de pH-waarde van een chemische reactie binnen een bepaald bereik ligt.

Hoe gebruik je een pH elektrode?

Om een pH elektrode te gebruiken, dient men eerst de pH-meter aan te sluiten op de elektrode. Vervolgens moet het te meten monster in een geschikte container worden gedaan. Plaats dan de pH-elektrode in het monster. De pH-waarde kan worden gemeten met behulp van de pH-meter. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de elektrode goed in contact staat met het monster. Zorg ook dat de temperatuur van het monster niet te hoog is, want dit kan de meting beïnvloeden.

Het is ook aan te raden om regelmatig de nauwkeurigheid van de pH elektrode te controleren door middel van een kalibratieprocedure. Hierbij wordt de elektrode blootgesteld aan oplossingen met bekende pH-waarden. Op deze manier wordt verzekerd dat de metingen accurate en betrouwbare resultaten opleveren.

Bestellen bij InstruLabo

Heeft u de juiste pH elektrode op het oog? Leg die dan snel in uw winkelmandje. Heeft u naast een pH elektrode nog andere producten nodig? Dan zit u ook daarvoor goed bij InstruLabo. Bekijk ons ruime assortiment aan chemicaliën of neem een kijkje bij het volledige aanbod aan indicatorpapier en testkits. Bestel uw producten snel en eenvoudig online.

Heeft u vragen of opmerkingen over pH elektrodes, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite