Bufferoplossing

Een bufferoplossing, ook wel pH-buffer genoemd, is een referentieoplossing met een bekende pH-waarde die wordt gebruikt voor het kalibreren van elektrodes. Deze oplossingen zijn erg belangrijk voor nauwkeurige pH-metingen. Een pH-buffer, ook wel zuurteregelaar, is in de chemie een waterige oplossing van twee stoffen die zich in een bepaald evenwicht bevinden en een bepaalde pH-waarde aannemen. Bij verdunning door toevoeging van een zuur of een base zal deze zuurtegraad nagenoeg constant blijven. De verstoring van het evenwicht en de zuurtegraad wordt dus gebufferd.

... Lees meer
Producten 1-24 van 72
Sorteer op

Onderdelen bufferoplossingen

Bufferoplossingen zijn altijd een zuur/basekoppel. Dit betekent dat de oplossing bestaat uit een zuur en het zout van zijn geconjugeerde base, ofwel een base en het zout van zijn geconjugeerd zuur. Beide zijn steeds zwakke zuren of basen en zullen dus onvolledig reageren.

Meerwaardige buffers

Naast bufferoplossingen, bestaan er ook meerwaardige buffers. Dit zijn stoffen die verschillende protonen kunnen opnemen of afgeven. Een voorbeeld hiervan is een driewaardige fosfaatbuffer. Afhankelijk van de zuurtegraad zal een ander bufferpaar de bufferende werking uitoefenen. 

Buffercapaciteit

De buffercapaciteit is de hoeveelheid sterk zuur of sterke base die aan 1 liter buffer moet worden toegevoegd om de pH van het buffermengsel één eenheid te veranderen. De buffercapaciteit zegt dus iets over hoe goed een buffer werkt. Hoe groter de buffercapaciteit, hoe beter de buffer de pH-waarde stabiel kan houden bij toevoeging van een zuur of base.

PH-buffers bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werken met chemicaliën verantwoord maken. In ons ruime assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u ook een wisselend aanbod aan bufferoplossingen. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. 

Bufferoplossing kopen

Heeft u interesse in een pH-buffer van InstruLabo of in één van onze andere producten? Maak dan een keuze uit ons assortiment en bestel eenvoudig via InstruLabo.nl. We staan voor betrouwbare levering en producten van hoogwaardige kwaliteit.

Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft over onze producten of service. Onze professionele adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite