Elektrolyt oplossingen

Een elektrolyt is een chemische verbindingen die in een oplossing of in gesmolten toestand geheel of gedeeltelijk in ionen gesplitst is, waardoor de oplossing of vloeistof elektrische stroom kan geleiden. Dit is belangrijk voor het functioneren van verschillende elektrische apparaten, zoals batterijen en elektrolysecellen. De eigenschappen van elektrolyt hangen af van het soort stof dat wordt gebruikt. Sommige elektrolyten zijn goed oplosbaar in water, terwijl andere minder oplosbaar zijn. Sommige elektrolyten hebben ook een hoge elektrische geleidbaarheid, terwijl andere minder goed elektrische stroom kunnen geleiden.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Soorten elektrolyt

Het begrip elektrolyt wordt in verschillende delen van wetenschap en techniek gebruikt met, tussen de verschillende vakgebieden, gerelateerde maar andere betekenissen. In de elektrotechniek wordt het gebruikt als het medium in accu's, batterijen of condensatoren. In de chemie wordt het gebruikt als stof die bij het oplossen of smelten geheel of gedeeltelijk in ionen splitst en daardoor de elektrische stroom kan geleiden. In de dierfysiologie wordt het gebruikt als eenvoudige ionen die opgelost in het bloed of intracellulair weefsel voorkomen.

Veiligheid rond elektrolyt

Net zoals bij andere chemicaliën is het ook bij elektrolyt belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat sommige stoffen giftig of corrosief kunnen zijn. Het is daarom aanbevolen om altijd de veiligheidsinstructies te volgen die bij het product worden geleverd en om altijd bescherming te dragen zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming wanneer u met elektrolyt werkt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat elektrolyt niet in contact komt met huid of ogen, en om het op een veilige manier op te slaan.

Elektrolyt bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende soorten chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan elektrolyt bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Elektrolyt kopen?

Bent u geïnteresseerd in het elektrolyt van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite