pH meters

Op zoek naar pH-meters? Een pH-meter wordt gebruikt om de pH-waarde van vloeistoffen te meten, ook wel de ‘zuurtegraad’ genoemd. Zo kun je exact zien hoe zuur of basisch jouw oplossing is. Bij InstruLabo verkopen we verschillende pH-meters van onder andere XS Instruments. Ook kun je bij ons terecht voor een breed scala aan elektrodes.

Naast pH-meters verkopen we veel andere laboratorium-oplossingen voor meet- en regeltechniek, zoals aerometers, ph-meters en zuurstofmeters. Kom je er even niet uit? Neem dan vooral contact met ons op. Ons team staat klaar om jou te voorzien van persoonlijk advies.

... Lees meer
Producten 1-24 van 28
Sorteer op

Wat is een pH-meter?

Met een pH-meter kun je zoals de naam ook suggereert, de pH van een vloeistof meten. Door de pH van een vloeistof te meten, weet je hoe zuur of basisch deze vloeistof is en dat is waardevol om jouw werkprocessen in het lab te optimaliseren.

Ga bij een pH-meting altijd heel voorzichtig en zorgvuldig te werk, want pH-meters zijn kwetsbare apparaten. Laten vallen of er tegenaan stoten is dus geen goed idee - en de juiste hygiëne is van groot belang. 

Gecombineerde pH meter van het merk XS instruments

Onderhoud pH-sensor

Eén van de belangrijkste (en helaas ook erg kwetsbare) onderdelen van pH-meters zijn de pH-sensoren. Elke pH-meter heeft een sensor, die langer meegaat wanneer je deze goed onderhoudt. Ook geeft deze sensor betere resultaten als je er regelmatig wat extra aandacht aan besteedt: wel zo fijn!

Probeer direct contact met de pH-sensor te vermijden. Dit kan de sensor beschadigen en dat zorgt voor een afwijking van de meting. Spoel de pH-sensor na gebruik altijd af met gedemineraliseerd water, om achtergebleven resten te verwijderen en bewaar ‘m vochtig, om te voorkomen dat verontreinigingen opdrogen en op de pH-sensor achterblijven. 

pH-meters kalibreren

Voordat je aan de slag gaat met pH-meters, is het belangrijk dat je deze kalibreert. Om dit te doen, heb je twee soorten buffervloeistof nodig: pH7 en pH4. Zet je elektrode eerst een minuut in de pH7-vloeistof en kijk of de waarde 7.0 is. Is dat niet het geval? Stel dan je pH-meter in op de waarde 7.0. Na het kalibreren spoel je de meter af met gedemineraliseerde vloeistof en zet je ‘m in pH4-vloeistof. Stel dan de meter op de waarde 4.0 in, maak ‘m opnieuw schoon en herhaal deze handelingen net zo lang tot de pH-meter de juiste waarden laat zien.

Je moet pH-meters altijd kalibreren als je een nieuwe elektrode gebruikt, nadat de elektrode is schoongemaakt, nadat je een meting hebt gedaan in een sterke oplossing, of wanneer het belangrijk is om zeer nauwkeurig te meten. Gebruik voor iedere nieuwe kalibratie een verse buffervloeistof.

pH-meter kopen bij InstruLabo? Dan krijg je:

  • Professionele apparatuur van een betrouwbaar bedrijf (al sinds 1972)
  • Persoonlijk advies over de beste pH-meters voor jou
  • Service van een ISO-gecertificeerd bedrijf

Stuur gerust een bericht

Bij InstruLabo begrijpen we dat jouw toepassingen en werkprocessen eigen specifieke wensen en maatoplossingen behoeven, om tot het beste resultaat te komen. Wij zijn daarbij jouw partner!

Heb je vragen over de werking van jouw pH-meters, of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite