Spectrofotometers

Op zoek naar een kwalitatief goede spectrofotometer? De spectrofotometer type V-10 PLUS van ONDA is geschikt voor routineanalyse, onderwijs en algemeen gebruik. Een spectrometer is een meetapparaat waarmee bepalingen van ionconcentraties gedaan kunnen worden. Het principe is dat je licht door, een met oplossingen gevulde, cuvet stuurt.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Wat is een spectrofotometer?

Een spectrofotometer wordt gebruikt voor het analyseren en bepalen van, bijvoorbeeld een bepaalde chemische stof in, een waterige oplossing. Een spectrofotometer werkt door licht te isoleren bij specifieke golflengtes.

Over de ONDA V-10 PLUS spectrofotometer

De ONDA V-10 PLUS spectrofotometer bestaat uit componenten die garant staan voor uitstekende prestaties. De spectrofotometer V-10 PLUS heeft als afmetingen 490x360x210 mm en weegt 14 kg. Het golflengtebereik is 325 - 1000 mm en heeft een bandbreedte van 4nm. De golflengte kan direct afgelezen worden van het 128x62 px LCD-scherm.

Spectrofotometrie: Principe en werking

Spectrofotometrie is een techniek waarmee kwantitatieve metingen van bepaalde chemische stoffen en materialen verricht kan worden. Het spectrofotometrie principe is het feit dat elke verbinding licht absorbeert of doorlaat, afhankelijk van de golflengte. Door het nauwkeurig meten van de absorptie of transmissie, kan de hoeveelheid van een chemische stof of materiaal bepaald worden.

Spectrofotometrie is een veelgebruikte methode in scheikunde, natuurkunde, biochemie en klinische chemie. Neem eens een kijkje bij ons spectrofotometrie assortiment.

Toepassingen van een spectrofotometer

Spectrofotometers zijn hoofdzakelijk ontworpen voor wateranalyse, maar tegenwoordig zijn de toepassingen bijna eindeloos. De meest voorkomende toepassingen zijn:

  • Elementaire bepaling voor waterkwaliteit
  • Enzymatische analyse in wijn
    Bepaling in bier: alcoholpercentage, bitterheid in EBU, kleur in EBC, vrijaminostikstof (FAN)
  • Analyse van meststofeigenschappen voor landbouw

Geschikt voor uw toepassing?

Wilt u graag weten of de spectrofotometer gebruikelijk is voor uw toepassing? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite