Regelsystemen

Een temperatuurregelaar kan de huidige temperatuur meten en deze op een gewenste waarde houden. Als de temperatuur onder de gewenste waarde komt kan de temperatuurregelaar ervoor zorgen dat het verwarmt wordt. Als de temperatuur boven de gewenste waarde komt, wordt er een koeling in werking gesteld. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen temperatuurregelaar

De temperatuurregelaar wordt gebruikt om de huidige temperatuur op te meten en om de temperatuur op een gewenste waarde te houden. De temperatuurregelaar probeert de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Ze worden vaak in combinatie met koel- of verwarmingssystemen gebruikt. Het kan ook gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld een alarm of een waarschuwingslicht. Hierbij wordt u gewaarschuwd als de temperatuur de ingestelde waarde overschrijdt. 

Werking temperatuurregelaar

Om de temperaturen op een constante waarde te houden, wordt de temperatuurregelaar verbonden met verschillende sensoren. Een thermometer kan de constante temperatuur van een vloeistof meten. De temperatuurregelaar verwerkt de gemeten waarde en zorgt voor verwarming of verkoeling waar nodig. De temperatuurregelaar heeft twee displays, één om het instelpunt weer te geven en de ander om de actuele temperatuur weer te geven. De temperatuurregelaar van labHEAT heeft een temperatuurbereik van 1200 °C.

Temperatuurregelaar bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk in het laboratorium een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan meet- en regeltechniek vindt u dus ook de temperatuurregelaar. Deze vindt u bij ons als klemaansluiting en als diodebus

Temperatuurregelaar kopen?

Heeft u interesse in de temperatuurregelaar van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite