Temperatuurvoelers

Temperatuurvoelers zijn over het algemeen elektrische thermometers die uit één of meerdere temperatuursensoren bestaan. Met een temperatuurvoeler leest u eenvoudig de temperatuur van vloeistoffen en gassen af. Dis belangrijk bij het regelen van de temperatuur in installaties in bijvoorbeeld de chemische-, productie- en voedselindustrie. 

Omdat iedere installatie anders is, verschilt ook het type temperatuurvoeler dat nodig is per toepassing. Bij InstruLabo hebben wij diverse temperatuurvoelers, zoals elektrische temperatuurmeters, Infrarood temperatuurmeters, NTC temperatuurvoelers, maar ook gehele regelsystemen voor het meten en regelen van temperaturen.

... Lees meer
17 producten
Sorteer op

Wat is een temperatuurvoeler?

De naam temperatuurvoeler verklapt al een beetje waar het voor gebruikt wordt. Het wordt gebruikt voor het meten van temperaturen van bijvoorbeeld vloeistoffen en gassen. Hiermee kan men tijdig op de hoogte zijn van veranderingen van de temperatuur. Dit is een belangrijk onderdeel in diverse industrieën. 

Temperatuurvoelers converteren temperaturen in elektrische grootheden. De geleiders veranderen van hun elektrische weerstand wanneer er een verandering in temperatuur plaatsvindt. 

Verschillende temperatuurvoelers

De LabHEAT temperatuurvoelers hebben allemaal een verschillend temperatuurbereik wat varieert tussen -40°C en zelfs 1200°C. De LabHEAT temperatuurvoeler KM-TPG met diodestekker heeft een temperatuurbereik tot 250°C en is voorzien van een pt100 element met een glazen omhulsel van 40 cm.

Temperatuurvoelers kopen bij InstruLabo

Geen waarde wordt zo vaak gemeten als de temperatuur. Daarom is de keuze van een bijpassend meetinstrument zo groot. Voor iedere soort meting van de temperatuur is het juiste meetinstrument nodig, maar ook een bijbehorende temperatuurvoeler. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken bij het bestellen van een temperatuurvoeler. 

Heeft u nog vragen of advies nodig over één van onze temperatuurvoelers? Of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Search engine powered by ElasticSuite