Weerstandsthermometers

Een weerstandsthermometer is een thermometer die gebruik maakt van een temperatuursensor. De sensor levert een elektrisch signaal aan een meetinstrument, waarop de temperatuur af te lezen is.

De belangrijkste functie van een weerstandsthermometer is om een verandering in weerstand te meten. Dit wordt gemeten door middel van temperatuurwisselingen binnen een bepaalde tijd.

In ons assortiment vindt u verschillende weerstandsthermometers van het merk SI ANALYTICS. Dit merk is gespecialiseerd is in meetsystemen.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Wanneer wordt een weerstandsthermometer gebruikt?

Een weerstandsthermometer wordt gebruikt om de temperatuur van een bepaalde substantie te meten. De weerstandsthermometer heeft zelf geen afleesbare schaal, wat dit type thermometer een normale thermometer wordt onderscheidt. Doordat de weerstandsthermometer zelf geen afleesbare schaal heeft, kan deze op moeilijk bereikbare plekken worden gebruikt. De meting van de weerstandsthermometer kan vanaf een afstand worden afgelezen. 

Weerstandsthermometer kopen bij InstruLabo

De weerstandsthermometers die wij in ons assortiment aangeboden worden, zijn van het merk SI ANALYTICS. Kiest u voor deze weerstandsthermometers, dan gaat u voor uiterst nauwkeurige metingen. Heeft u nog vragen over één van de weerstandsthermometers of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite