Kogelmolens

Bent u op zoek naar een kogelmolen voor in het laboratorium? Dan ben u bij InstruLabo op de juiste plek! Het aanbod aan kogelmolens varieert tussen verschillende formaten. De inhoud van de artikelen varieert hierdoor ook tussen de 1 liter en 15 liter. Kies het juiste formaat kogelmolen en bestel deze eenvoudig bij InstruLabo.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Hoe werkt een kogelmolen?

Een kogelmolen is een apparaat waarin poeders of suspensies verpulvert, gemengd en fijngemalen worden door de bewegende kogels. In de cilinder vindt een ronddraaiend mechanisme plaats. Dit zorgt ervoor dat de losse kogels door het te mengen substantie heen bewegen. Waardoor de substantie wordt fijngemalen en gemengd. Kogelmolens zijn goed bestand tegen langdurig en constant gebruik en worden vaak voor industriële doeleinden gebruikt. Bij de industriële kogelmolens worden de kogels door een snel draaiende rotor in beweging gebracht. De cilinders van deze kogelmolens staan stil.

De kogels in de kogelmolen

De kogels in de kogelmolen moeten een hoog soortelijk gewicht hebben, de kogels moeten dus een grotere hardheid hebben dan het te vermalen substantie. Wanneer dit niet het geval is worden de kogels gemalen in plaats van de substantie. De kogels worden ook wel het maal medium genoemd. De kogels voor in de kogelmolen moeten ook een bepaalt soort diameter hebben voor het gewenst eindresultaat. Grote kogels zijn niet geschikt voor een product dat zeer fijn gemalen moet worden. Hiervoor zijn kleine kogels het beste geschikt.

Kogelmolen kopen?

De kogelmolens die verkrijgbaar zijn bij InstruLabo variëren tussen verschillende formaten. Het zijn allemaal relatief kleine kogelmolens die gemakkelijk mee te nemen zijn. De verschillende kogelmolens hebben een inhoud van:

Contact opnemen?

Heeft u nog vragen of advies nodig over één van onze kogelmolens? Of natuurlijk over een ander product? Neem dan gerust contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen!

Search engine powered by ElasticSuite