Magneetroerders

Magneetroerders zijn onmisbaar als je in een laboratorium werkt. Deze elektrisch aangevoerde mengapparaten zijn cruciaal bij het ontstaan van de verschillende chemische reacties. Dankzij de magneetroerders kun je eenvoudig en zonder zorgen soepel te werk gaan in je lab.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Magneetroerders: Wat zijn het?

Magneetroerders worden ook wel laboratorium roerders genoemd. Het zijn door elektriciteit aangedreven mengapparaten, die dankzij hun de geluidloze, adequate en solide werking erg populair zijn. Ze worden met name veel gebruikt in laboratoria. 

Zet je een magneetroerder aan, dan genereert deze een magnetisch veld. Hierdoor komt de roerstaaf in beweging. Deze roerstaaf, ook wel ‘roervlo’ genoemd, draait om zijn eigen as, waardoor de vloeistof op hoge snelheid wordt geroerd. Voor onder andere het mengen van een homogene substantie zijn magneetroerders in laboratoria van essentieel belang. 

Magneetroerder met verwarmingsplaat van het merk Labinco

Magneetroerders met verwarming

Magneetroerders bestaan in allerlei soorten en maten. Om chemische reacties te beïnvloeden, kun je magneetroerders met verwarming kopen. 

De snelheid hiervan kan je handmatig aanpassen op een van de knoppen op de magneetroerders. 

Vaak geldt: hoe groter de roerstaaf op de magneetroerders zijn, hoe meer vloeistof er gemengd kan worden. Bovenop de roerplaat van de magneetroerders wordt het glaswerk neergezet. Om chemische reacties te beïnvloeden, kunnen de roerplaten worden verwarmd. Dan spreken we over magneetroerders met verwarming.

Magneetroerder kopen

Magneetroerders zijn erg populair. Ze zijn erg betrouwbaar en doen hun werk uitstekend. Wil je een magneetroerder kopen, dan is het belangrijk om te weten hoe je magneetroerders moet onderhouden. 

Magneetroerders zijn erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in het onderhoud. Veelvuldig gebruik kunnen magneetroerders makkelijk aan, want het zijn erg kleine, robuuste apparaten. Magneetroerders gaan jaren mee. Van een magneetroerder kopen, krijg je absoluut geen spijt. 

Koop je magneetroerders bij Instrulabo, dan krijg je:

  • Een onderhoudsvrij apparaat 
  • Glaswerk op maat 
  • De beste service dankzij onze specialisten

Toch nog iets onduidelijk?

Is er toch niet iets onduidelijk over een van onze producten, neem dan contact met ons op. Graag helpen we je verder.

Search engine powered by ElasticSuite