MERCK Calciumchloride-di-hydraat GR voor analyse ACS, Reag. Ph Eur; 500 g

MERCK Calciumchloride-di-hydraat GR voor analyse ACS, Reag. Ph Eur; 500 g
(0 reviews)
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is calciumchloride?

Calciumchloride heeft als brutoformule CaCI2 en het is het calciumzout van zoutzuur. Bij kamertemperatuur is het een witte hygroscopische vaste stof die zich makkelijk laat oplossen in water. Ook is het oplosbaar in alcohol, azijnzuur en aceton. Calciumchloride is één van de meest veelzijdige chemicaliën met eindeloos veel toepassingen. Het is een veelgebruikt droogmiddel in de chemie en het wordt veelvoudig toegepast om organische stoffen te drogen. 

Toepassingen van calciumchloride

Calciumchloride is een bijproduct van de vervaardiging van natriumcarbonaat. Het heeft de kenmerken van warmteontwikkeling en een laag vriespunt wanneer het in aanraking met water komt. Het wordt ook gebruikt als droogmiddel, voor bijvoorbeeld het drogen van stikstof, zuurstof, waterstof, waterstofchloride, zwaveldioxide en nog een aantal andere gassen. 

Calciumchloride gevaren

Calciumchloride is niet gevaarlijk, maar met de droge vorm van de stof dient men voorzichtig te zijn. Bij het inademen van de stof kan het gevolg namelijk interne brandwonden zijn. Dit is omdat er redelijk veel warmte vrijkomt wanneer de stof hydrateert. Zorg daarom voor voldoende frisse lucht. Het is ook belangrijk om beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming te dragen. 

Na het werken met dit product moet de huid grondig worden gewassen. Komt de stof in de ogen dan moeten deze voorzichtig worden gespoeld. Indien mogelijk moet contactlenzen worden verwijderd en blijven spoelen. Bij aanhoudende oogirritaties moet er een arts geraadpleegd worden.

Draag tijdens het werken met calciumchloride voldoende bescherming om zo veilig mogelijk aan het werk te kunnen gaan. Denk aan beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming

Calciumchloride kopen?

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Heeft u nog twijfels of vragen over het calciumchloride van InstruLabo of over één van onze andere chemicaliën? Neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

Meer informatie
SKU 1.02382.0500
CAS-nummer [10035-04-8]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite