MERCK Joodoplossing 0.5 mol/l (1N); 1 liter

MERCK Joodoplossing 0.5 mol/l (1N); 1 liter
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is Joodoplossing?

Joodoplossing is een oplossing van jood in water. Het wordt vaak gebruikt als antisepticum voor de behandeling van wonden, omdat het een breedspectrum anti bacterieel effect heeft. Het kan ook worden gebruikt als een desinfectiemiddel voor huishoudelijke voorwerpen en oppervlakken.

Eigenschappen van joodoplossing

Bij normale druk en temperatuur komt joodoplossing voor als een kristallijne vaste stof met een donkergrijze tot donkerviolette kleur en een metaalglans. De vaste stof is vluchtig en sublimeert gemakkelijk tot een paarse damp met een prikkelende geur. Joodoplossing heeft een dichtheid van 4,933 g/cm³, een smeltpunt van 113,70 °C en een kookpunt van 184,2 °C. De stof is goed oplosbaar in chloroform en aceton en matig oplosbaar in ethanol, di-ethylether en tetrahydrofuraan.

Veiligheid rond joodoplossing

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij joodoplossing van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan de stof is het belangrijk om bij twijfels of klachten een arts te raadplegen.  

Joodoplossing kopen?

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u dus ook joodoplossing bij ons! Onze joodoplossing komt in een hoeveelheid van 1 liter. Heeft u nog twijfels of vragen over deze stof of over één van onze andere producten? Neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

Meer informatie
SKU 1.09098.1000
CAS-nummer [7553-56-2]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite