MERCK Kaliumdiwaterstoffosfaat GR voor analyse; 1 kg

MERCK Kaliumdiwaterstoffosfaat GR voor analyse; 1 kg

(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is kaliumdiwaterstoffosfaat?

Kaliumdiwaterstoffosfaat of KDP is een anorganische verbinding met de brutoformule K2HPO4. Het is een zout van fosforzuur waarin slechts een van de waterstofionen door een kalium-ion vervangen is. Kaliumdiwaterstoffosfaat is een fijne kristallijne poeder en is goed oplosbaar in water. De stof wordt als kunstmest, voedingsadditief, fungicide en basisstof voor buffers toegepast. Ook zijn er andere optische toepassingen.

Kaliumdiwaterstoffosfaat veiligheid

Bij inademing van kaliumdiwaterstoffosfaat is frisse lucht belangrijk. Bij ademhalingsproblemen moet er een arts geraadpleegd worden. Als de stof in contact komt met de huid, dan moet deze worden afgespoeld met water en zeep. Bij aanhoudende irritaties moet er een arts worden geraadpleegd. Als de stof in aanraking komt met de ogen, dan moeten deze met water worden gespoeld en dient u bij aanhoudende klachten een oogarts te raadplegen. Na inslikken van kaliumdiwaterstoffosfaat moet de mond gespoeld worden met water en moet de persoon in kwestie veel water drinken. Bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. 

Het is ook belangrijk om de stof  van open vuur of warmte gescheiden te houden. Draag tijdens het werken met kaliumdiwaterstoffosfaat ook altijd beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming

Interesse in kaliumdiwaterstoffosfaat?

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Heeft u nog twijfels of vragen over het kaliumdiwaterstoffosfaat van InstruLabo of over één van onze andere chemicaliën? Neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

Meer informatie
SKU 1.04873.1000
CAS-nummer [7778-77-0]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite