MERCK Kaneelzuur synthese kwaliteit; 250 g

MERCK Kaneelzuur synthese kwaliteit; 250 g
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is kaneelzuur?

Kaneelzuur is een carbonzuur dat vrij slecht oplosbaar is in water. In di-ethykether en in basische oplossingen is de stof wel goed oplosbaar. De esters en zouten van kaneelzuur worden cinnamaten genoemd. De stof komt voor als een geurloos wit tot lichtgele kristallijne stof. Kaneelzuur heeft een dichtheid van 1,2475 g/cm3, een smeltpunt van 132-135 °C en een kookpunt van 300 °C.

Synthese van kaneelzuur

Kaneelzuur wordt voornamelijk verkregen uit de olie van kaneel, maar kan ook op andere manieren gesynthetiseerd worden. Het kan namelijk via een knoevenagel-condensatie bereid worden uit benzaldehyde en malonzuur. 

De Perkin-reactie is een condensatiereactie tussen benzaldehyde en azijnzuuranhydride met kaliumacetaat als base. Dit leidt tot de vorming van zowel kaneelzuur als azijnzuur. 

Een alternatieve methode is de aldocondensatie tussen benzaldehyde en aceetaldehyde. Hierbij ontstaat in eerste instantie een hydroxycarbonylverbinding, die na dehydratie en oxidatie van het geconjugeerd aldehyde kaneelzuur oplevert.

Kaneelzuur kopen?

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Variërend van chemicaliën tot diverse gebruiksartikelen en verschillende pompen. Het kaneelzuur vindt u bij InstruLabo in een verpakking van 250 gram. Heeft u interesse in deze stof of in één van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Meer informatie
SKU 8.00235.0250
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite