MERCK Reflectoquant Maleinezuur 5.0-60.0 mg/l; 50 strips

MERCK Reflectoquant Maleinezuur 5.0-60.0 mg/l; 50 strips
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Maleïnezuur teststrips

Bij InstruLabo vindt u de Reflectoquant maleïnezuur teststrips. Deze komen in een verpakking van 50 stuks en hiermee kan het maleïnezuur gehalte van een stof worden bekeken. Aangezien de stof veel wordt gebruikt voor de synthese van andere verbindingen is dit noodzakelijk om het maleïnezuur gehalte te kunnen controleren. Indien u nog op zoek bent naar andere teststrips, bekijk dan al onze testkits.

Wat is maleïnezuur?

Maleïnezuur is een organische verbinding en heeft als brutoformule C4H4O4. Deze stof komt voor als een wit kristallijne poeder dat zeer goed oplosbaar is in water. Industrieel wordt maleïnezuur bereid door hydrolyse van maleïnezuuranhydride. De stof heeft een dichtheid van 1,590 g/cm³, een smeltpunt van 139 °C en een vlampunt van 100 °C

Maleïnezuur is het Z- of cis-isomeer van buteendizuur en het andere isomeer is fumaarzuur. De eigenschappen van beide isomeren zijn totaal verschillend. Maleïnezuur is oplosbaar in water en fumaarzuur is onoplosbaar. Zo hebben beide stoffen nog veel andere eigenschappen met grote verschillen van elkaar.

Toepassingen maleïnezuur

Maleïnezuur wordt gebruikt als precursor voor de synthese van verschillende verbindingen. Zo wordt glyoxylzuur gevormd door ozonolyse. Verder wordt het door een isomerisatiereactie omgezet in fumaarzuur. Op industriële schaal wordt deze reactie gekatalyseerd door een anorganisch zuur of door thio-ureum. Door hydrogenering van maleïnezuur kan barnsteenzuur gevormd worden.

Maleïnezuur teststrips kopen?

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Variërend van chemicaliën tot diverse gebruiksartikelen en verschillende pompen. Het maleïnezuur vindt u bij InstruLabo in een verpakking van 5.0-60.0 mg/l; 50 strips. Heeft u interesse in deze stof of in één van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.
Meer informatie
SKU 1.16128.0001
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite