MERCK tri-Natriumfosfaat-dodecahydraat GR voor analyse EMSURE; 1 kg

MERCK tri-Natriumfosfaat-dodecahydraat GR voor analyse EMSURE; 1 kg
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

MERCK tri-Natriumfosfaat-dodecahydraat GR voor analyse EMSURE; 1 kg

Wat is natriumfosfaat?

Natriumfosfaat is een natriumzout van fosforzuur en de stof heeft als brutoformule NA3PO4. In een zuivere toestand komt de stof voor als een witte, korrelige of kristallijn poeder dat zeer goed oplosbaar is in water. Natriumfosfaat kent veel toepassingen. Dit varieert van reinigingsmiddel tot bouwer, smeermiddel, voedseladditief, vlekkenverwijderaar en ontvetter. Het wordt ook veel als medicijn gebruikt door de laxerende werking van de stof. 

Gevaren van natriumfosfaat

Blootstelling aan natriumfosfaat kan huidirritatie, irritatie van de luchtwegen en ernstige oogirritatie veroorzaken. Het is daarom van belang om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het werken met deze stof. Denk hierbij vooral aan het dragen van bescherming zoals beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming. Ook is voldoende ventilatie in de ruimte van belang. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten van blootstelling aan natriumfosfaat zijn irritatie, hoesten en ademnood. 

Indien natriumfosfaat in aanraking met de huid komt, spoel deze dan goed af met water. In geval van huidirritatie moet er een arts geraadpleegd worden. Bij oogcontact moeten deze voor minstens tien minuten met schoon vloeiend water gespoeld worden. Bij oogirritatie moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van natriumfosfaat moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden. Bij twijfel of bij aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van de stof moet de mond goed worden gespoeld. Bij twijfel of onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. 

Natriumfosfaat kopen?

Heeft u interesse in het chloroform van InstruLabo of in één van onze andere producten? Bij InstruLabo hebben we alles wat u nodig kan hebben in het laboratorium. Of dit nou chemicaliën, pompen of reinigingsmiddelen zijn. 

Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Meer informatie
SKU 1.06572.1000
CAS-nummer [10101-89-0]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite