Handcentrifuges

Bij InstruLabo zijn handcentrifuges in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is er een handcentrifuge zonder rotor (deze is apart verkrijgbaar bij InstruLabo), een handcentrifuge met een rotor voor 2 buisjes en een handcentrifuge met een rotor voor 4 buisjes. Een handcentrifuge kan gemakkelijk aan uw bureau/werktafel worden vastgemaakt en verwijderd worden. Bij InstruLabo zijn handcentrifuges in verschillende vormen en maten beschikbaar.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Waaruit bestaat een handcentrifuge?

Een handcentrifuge bestaat uit meerdere onderdelen: de hendel, het statief en de rotor. De rotor zal beginnen met draaien wanneer u aan de hendel draait. Dit zorgt vervolgens voor centrifuge. In de rotor kunt u buisjes met substanties/stoffen doen. De rotor is Let op: dit is op een veel kleinere schaal dan dat een machine zou kunnen bereiken. Deze handcentrifuge heeft een diameter van 17 mm en is makkelijk verplaatsbaar. Het statief kan gemakkelijk aan een werkbank verbonden worden. Dit zorgt voor extra steun en stabiliteit van de handcentrifuge. Zo kunt u gemakkelijk de hendel ronddraaien en centrifuge creëren. Ook kunt u hiermee de handcentrifuge gemakkelijk van laboratorium naar laboratorium verplaatsen. Handig voor wanneer u een experiment in een ander lab heeft.

Waarvoor gebruikt u een handcentrifuge?

Handcentrifuges helpen bij het snel toepassen van centrifuge. U kunt het zien als een handmatige vorm van centrifuge. Het is simpel: u maakt handcentrifuges aan een tafel of werkplek vast en draait vervolgens aan de hendel. Hierdoor gaan de buisjes, waar de substanties/stoffen inzitten, ronddraaien. Zo vind er centrifuge plaats.

Centrifugeren is het proces waar substanties van elkaar worden gescheiden door middel van centrifugale kracht. Door het toepassen van middelpuntvliedende kracht worden de stoffen/substanties gescheiden. Dit wordt meestal met een centrifugeapparaat gedaan, maar dit kan ook door middel van een handcentrifuge.

Handcentrifuge kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een handcentrifuge? Heeft u nog vragen over handcentrifuges of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

 

Search engine powered by ElasticSuite