Ultra turrax

De ultra turrax is een dispergeerapparaat. Dispergeren is het mixen van op zijn minst twee elementen die niet samengaan, moeilijk samengaan of helemaal geen chemische reactie veroorzaken. Het doel van het produceren van een dispersie met de ultra turrax is om een eerlijke balans te creëren met twee stoffen in de continuerende fase. Voor het dispergeren van verschillende stoffen in laboratoria is de ultra turrax een erg handig apparaat. Dit apparaat bieden we aan van het merk IKA.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Dispergeren met ultra turrax

Een ultra turrax is nodig voor het maken van een suspensie van elementen die niet goed samengaan. Een suspensie wordt gemaakt wanneer harde poeders en gedispergeerde elementen samenkomen in een vloeistof. Als een gedispergeerde stof samengaat met een vloeistof ontstaat er een emulsie. Op de grens van deze chemische reactie vindt oppervlaktespanning plaats, wat energie kost. Zonder dat er van buiten extra energie wordt aangevoerd, blijft de energie erg laag. Hierdoor blijft het oppervlak redelijk klein, wat meestal het gewenste resultaat is.

Om niet met elkaar mixende elementen toch met elkaar te kunnen mixen, moeten ze eerst intensief worden gecrushed en moet er wrijving worden gecreëerd met een ultra turrax. Wrijving houdt in dat stoffen hevig worden gemixt, zodat er een nieuw oppervlak moet worden gemaakt, terwijl het over de weerstand van de oppervlaktespanning moet komen. Het dispergeringsproces met een ultra turrax levert de benodigde energie en zorgt ervoor dat de elementen gemixt worden in beide fases.

Ultra turrax bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons bijvoorbeeld een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën en allerlei gebruiksartikelen van zowel kunststof als metaal.

Daarnaast bieden we een ruim assortiment producten aan die het werken met chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u bij ons meerdere opties voor de IKA ultra turrax. De ulta turrax is beschikbaar in verschillende soorten, namelijk 50 digital en 25 digital.

Bestel nu online!

Heeft u interesse in een van de ultra turrax dispergeerapparaten van InstruLabo of in andere producten die we aanbieden? Bestel deze artikelen dan eenvoudig online. Heeft u vragen of opmerkingen over de IKA ultra turrax, andere producten of onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder met persoonlijk en deskundig advies.

Search engine powered by ElasticSuite