Laden...

Soxhlet apparaten

Een Soxhlet apparaat is een uitvinding van Franz von Soxhlet. Hij vond dit laboratoriuminstrument uit om de hoeveelheid vet in melk te kunnen meten en bepalen. Een Soxhlet apparaat kan een oplosbaar bestanddeel uit een droge stof halen en van elkaar scheiden. Het Soxhlet apparaat wordt vaak in laboratoriums gebruikt om te bepalen hoeveel er van een bepaalde eenheid in een stof zit. Een Soxhlet apparaat bestaat uit drie onderdelen: een reservoir, het middenstuk en Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een Soxhlet apparaat is een uitvinding van Franz von Soxhlet. Hij vond dit laboratoriuminstrument uit om de hoeveelheid vet in melk te kunnen meten en bepalen. Een Soxhlet apparaat kan een oplosbaar bestanddeel uit een droge stof halen en van elkaar scheiden. Het Soxhlet apparaat wordt vaak in laboratoriums gebruikt om te bepalen hoeveel er van een bepaalde eenheid in een stof zit. Een Soxhlet apparaat bestaat uit drie onderdelen: een reservoir, het middenstuk en een koelsysteem. Deze zijn allemaal (apart) verkrijgbaar bij InstruLabo.

Hoe werkt het Soxhlet apparaat?

Het Soxhlet apparaat bestaat uit verschillende onderdelen die elk een bijdrage aan het extractieproces leveren. Het onderste reservoir wordt gebruikt om het oplosmiddel in te bewaren. Hier kan het oplosmiddel ook door een warmtebron opgewarmd worden. Zodra het oplosmiddel verdampt, stijgt het omhoog en komt het in de koeler van het Soxhlet apparaat. Hier condenseert het tot een zuiver oplosmiddel in de vloeistoffase. Wanneer u een monster van de stof die u wilt scheiden in de koeler stopt, druppelt het oplosmiddel over het monster heen. Zo houdt het uw gekozen monster in de koeler tegen, maar laat het de rest van de stoffen gaan. Als u het oplosmiddel lang genoeg laat circuleren zal er zo veel mogelijk extractie plaatsvinden.

De verschillende onderdelen van het Soxhlet apparaat

Het Soxhlet bestaat uit drie basisonderdelen: een kolf waarin het oplosmiddel aan de kook wordt gebracht, het extractieapparaat, waar het verdampte oplosmiddel doorheen reist en uiteindelijk in de vloeistoffase gescheiden wordt, en het koelsysteem aan de bovenkant van het apparaat. Elk van deze componenten is bij InstruLabo beschikbaar en komen in verschillende maten. Kijk dus goed naar de specifieke afmetingen die u voor uw Soxhlet apparaat nodig heeft. Het is belangrijk dat alle componenten goed op elkaar passen, zodat de verdamping van het oplosmiddel niet kan ontsnappen. Let ook goed op dat u altijd een monster van de stof die u wilt scheiden zich in de extractiebeker van het middenstuk bevindt.

Soxhlet apparaat kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar een Soxhlet apparaat? Heeft u nog vragen over Soxhlet apparaten of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken