Soxhlet apparaten

Een Soxhlet apparaat is een uitvinding van Franz von Soxhlet. Hij vond dit laboratoriuminstrument oorspronkelijk uit om de hoeveelheid vet in melk te kunnen meten en te bepalen. In het laboratorium kan een Soxhlet apparaat gebruikt worden om een oplosbaar bestanddeel uit een droge stof te halen en van elkaar scheiden. Het Soxhlet apparaat wordt vaak in laboratoriums gebruikt om te bepalen hoeveel er van een bepaalde eenheid in een stof zit. Een Soxhlet apparaat bestaat uit drie onderdelen: een reservoir, het middenstuk en een koelsysteem. Deze zijn allemaal (apart) verkrijgbaar bij InstruLabo.

... Lees meer
14 producten
Sorteer op

Hoe werkt het Soxhlet apparaat?

Het Soxhlet apparaat bestaat uit verschillende onderdelen die elk een bijdrage aan het extractieproces leveren. Het onderste reservoir wordt gebruikt om het oplosmiddel in te bewaren. Hier kan het oplosmiddel ook door een warmtebron opgewarmd worden. Zodra het oplosmiddel verdampt, stijgt het omhoog en komt het in de koeler van het Soxhlet apparaat. Hier condenseert het tot een zuiver oplosmiddel in de vloeistoffase. Wanneer u een monster van de stof die u wilt scheiden in de koeler stopt, druppelt het oplosmiddel over het monster heen. Zo wordt het door u gekozen monster in de koeler tegen gehouden, maar laat het de rest van de stoffen gaan. Als u het oplosmiddel lang genoeg laat circuleren zal er zo veel mogelijk extractie plaatsvinden.

De verschillende onderdelen van het Soxhlet apparaat

Het Soxhlet bestaat uit drie basisonderdelen: een kolf waarin het oplosmiddel aan de kook wordt gebracht, het extractieapparaat, waar het verdampte oplosmiddel doorheen reist en uiteindelijk in de vloeistoffase gescheiden wordt, en het koelsysteem aan de bovenkant van het apparaat. Elk van deze componenten is bij InstruLabo beschikbaar en komen in verschillende maten. Kijk dus goed naar de specifieke afmetingen die u voor uw Soxhlet apparaat nodig heeft. Het is belangrijk dat alle componenten goed op elkaar passen, zodat de verdamping van het oplosmiddel niet kan ontsnappen. Let ook goed op dat u altijd een monster van de stof die u wilt scheiden zich in de extractiebeker van het middenstuk bevindt.

Soxhlet apparaten bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse bescherming en veiligheidsmiddelen, maar ook laboratorium glaswerk, koude en warmte apparaten en diverse pompen. In ons assortiment aan laboratoriumartikelen vindt u dus ook Soxhlet apparaten. Deze vindt u bij InstruLabo in verschillende maten. Bekijk het volledige assortiment om al onze opties te zien. 

Soxhlet apparaat kopen?

Bent u op zoek naar een Soxhlet apparaat? Heeft u nog vragen over Soxhlet apparaten of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen bij het vinden van de juiste artikelen.

Search engine powered by ElasticSuite