Laden...

Smeltkroes

Een smeltkroes is een potvormige houder met een deksel waarin vaste stoffen tot in hoge temperaturen kunnen worden verhit. Door het gebruik van een smeltkroes kan het smeltpunt van de vaste stof bereikt worden. In veel gevallen worden smeltkroezen gebruikt voor het legeren van metalen. Er zijn veel verschillende manieren waarop de smeltkroes kan worden verhit. De verhitting kan gebeuren door vuur, maar dit kan ook met elektrische inductie of door het gebruik Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een smeltkroes is een potvormige houder met een deksel waarin vaste stoffen tot in hoge temperaturen kunnen worden verhit. Door het gebruik van een smeltkroes kan het smeltpunt van de vaste stof bereikt worden. In veel gevallen worden smeltkroezen gebruikt voor het legeren van metalen. Er zijn veel verschillende manieren waarop de smeltkroes kan worden verhit. De verhitting kan gebeuren door vuur, maar dit kan ook met elektrische inductie of door het gebruik van gas. 

Smeltkroezen

Smeltkroezen werden in het verleden meestal van klei gemaakt, maar tegenwoordig kan het van elk materiaal worden gemaakt dat bestand is tegen temperaturen die hoog genoeg zijn om de inhoud te smelten. In het laboratorium worden smeltkroezen gebruikt om chemische verbindingen te bevatten bij verhitting tot extreem hoge temperaturen. 

Smeltkroezen en hun deksels worden gemaakt van hittebestendige materialen. Dit is vaak porselein, aluminiumoxide of een inert metaal. De deksel van de smeltkroes is meestal los passend om gassen te laten ontsnappen tijdens het verwarmen van iets. 

Smeltkroes voorverwarmen

Een smeltkroes moet de eerste keer langzaam worden verhit. Na gebruik moet hij altijd worden leeggegoten en daarna droog worden opgeslagen. De smeltkroes moet op een aantal momenten worden voorverwarmd. Dit is bij het eerste gebruik, na lang niet gebruikt te hebben en na dat het nat is geworden.

Tijdens het productieproces moet de metaal-vloeistof op een bepaald niveau worden gehouden. Een te laag niveau zorgt ervoor dat de smeltkroes aan de lucht wordt blootgesteld en verergert de oxidatie, terwijl een te hoog niveau ervoor zorgt dat de smeltkroes overloopt en de oven beschadigt.  

Smeltkroezen bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van chemicaliën tot bescherming en laboratorium glaswerk. Voor al u laboratorium werkzaamheden kunt u bij ons terecht. Zo hebben wij ook een groot aanbod aan smeltkroezen. De smeltkroezen van InstruLabo zijn gemaakt van porselein. We hebben een erg ruim aanbod aan verschillende maten. Zo kunt u precies de maat die u nodig heeft kiezen. 

Smeltkroes kopen?

Heeft u interesse in een smeltkroes van InstruLabo of in een van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker contact met ons op. We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen. 

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken