Binoculair

Een optisch instrument is binoculair wanneer er met twee ogen tegelijkertijd doorheen kan worden gekeken. Hierbij krijgen beide ogen vanuit een iets verschillende hoek zicht op iets. Doordat beide ogen vanuit een iets verschillende hoek kunnen kijken, ontstaat er een driedimensionale diepte-indruk. Bij een monoculair instrument kan er met slecht één oog doorheen worden gekeken. Een bekend voorbeeld van binoculaire instrumenten zijn de microscopen die u hier bij InstruLabo ook vindt. 

... Lees meer
1 product
Sorteer op

Binoculaire stereomicroscopen

Met binoculaire stereomicroscopen met een beperkte vergroting kunnen levende objecten worden bekeken en kan er preparatiewerk en sorteerwerk worden verricht. De twee gescheiden lichtbundels zien het object dan ook vanuit twee richtingen die een hoek van circa 14 °C met elkaar maken. Voor een goed en ruimtelijk zicht mag de vergroting niet meer zijn dan circa 100 ×. 

Dubbelmonoculaire instrumenten

Er zijn ook optische instrumenten die één enkele lichtbundel door middel van een stralingsdeler in tweeën splitsen. Beide deelbundels worden dan naar twee afzonderlijke  oculairs geleid. Dit zijn overigens geen binoculaire instrumenten en zij bieden ook geen stereoscopisch inzicht, maar er kan wel op een meer ontspannen en minder vermoeiende manier doorheen worden gekeken. Dit worden dubbelmonoculaire instrumenten genoemd.

Binoculairs bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van diverse chemicaliën tot optische instrumenten en natuurlijk ook veiligheidsmiddelen en beschermingsmiddelen. Zo vindt u dus ook binoculairs bij InstruLabo. Een binoculaire microscoop is ideaal voor routine en research werkzaamheden in biologische, medische en industriële laboratoria. U vindt deze microscopen in verschillende soorten bij ons dus bekijk voor al onze opties het hele assortiment.

Binoculairs kopen?

Heeft u interesse in één van de binoculair microscopen van InstruLabo? Neem bij vragen of twijfels gerust contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

Search engine powered by ElasticSuite