Schoolmicroscoop

3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Een schoolmicroscoop is een instrument voor het bestuderen van objecten, die te klein zijn om goed met het blote oog waar te nemen. Microscopische technieken worden onder andere gebruikt voor medisch, biologisch en forensisch onderzoek en bij onderzoek van materialen. De schoolmicroscopen van InstruLabo zijn beschikbaar als binoculair en monoculair model. Bent u op zoek naar een onderzoeksmicroscoop voor professioneel gebruik? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod aan microscopen voor in laboratoria.

Hoe werkt een schoolmicroscoop?

Een schoolmicroscoop vergroot objecten of materialen die op een glasplaatje onder het objectief worden geplaatst. De totale vergroting van de schoolmicroscoop wordt berekend door het vermenigvuldigen van de vergroting van het objectief met die van het oculair en eventuele andere tussenliggende elementen. Het objectief van de schoolmicroscoop vormt het beeld en is bepalend voor het scheidend vermogen. De waarnemer kijkt door een oculair naar het door het objectief gevormde beeld. Oculairs in een schoolmicroscoop vergroten tussen de 5 en 20 keer. Het oculair zit in de tubus van de schoolmicroscoop, die aan het andere uiteinde voorzien is van een objectief. 

In de tubus van de schoolmicroscoop zitten tussen het objectief en het oculair soms ook nog andere optische elementen, zoals prisma's. Prisma’s veranderen de kijkhoek, zodat men naar een horizontaal liggend preparaat kan kijken zonder boven de schoolmicroscoop te moeten hangen. Verder kunnen er splitsers tussen het objectief en het oculair zitten die het beeld over twee oculairs verdelen. Tot slot worden er soms correctielenzen in de schoolmicroscoop geplaatst om optische gebreken van het objectief te corrigeren en eventueel een kleine vergrotingsfactor toe te voegen.

Binoculaire en monoculaire schoolmicroscopen

De verschillen tussen professionele onderzoeksmicroscopen en goedkopere schoolmicroscopen zitten in de extra's en de kwaliteit van de aanwezige componenten. Een kruistafel en ingebouwde verlichting maken een onderzoeksmicroscoop duurder. Solide uitvoering, goede optiek met objectieven die gecorrigeerd zijn voor allerlei optische fouten en de grootte van het te bekijken veld maken dat een microscoop van topkwaliteit een zeer duur instrument is. Schoolmicroscopen zijn goedkoper doordat er minder mogelijkheden aan zitten. Wel zijn die mogelijkheden meer dan genoeg voor onderzoeken op scholen.

Gebruiksartikelen kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar gebruiksartikelen van hoogwaardige kwaliteit voor uw school of laboratorium? Dat treft u! Bij InstruLabo zit u altijd goed. Dankzij onze ISO 9001:2015 certificering bent u altijd verzekerd van producten van de beste kwaliteit. Ook zorgen we voor snelle en betrouwbare levering van uw schoolmicroscoop en andere producten. Dat doen we zowel in het binnen- als buitenland.

Heeft u vragen over een schoolmicroscoop of andere producten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundigen denken graag met u mee en voorzien u van professioneel advies over schoolmicroscopen en toebehoren.

Search engine powered by ElasticSuite