Vacuumpompen

Bij InstruLabo hebben we verschillende soorten vacuümpompen beschikbaar. Elk van deze pompen is van verschillende soorten chemisch bestendige materialen gemaakt. Hierdoor is een vacuümpomp van InstruLabo goed bestendig tegen de verschillende stoffen waarmee u in het laboratorium mee zou werken. Een vacuümpomp kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo worden er verschillende gassen afgevoerd: gassen die aanwezig zijn bij het begin van de vacuümafzuiging, natuurlijke ontgassing, eventuele lekken en zelfs de uitdamping van vet. 

... Lees meer
4 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is een Vacuümpomp? 

Een vacuümpomp is een handig middel waarmee vacuüm gegenereerd kan worden. Deze werking is hetzelfde als een compressor. De toepassing is echter aan de andere kant. Deze is namelijk aan de aanzuigzijde en niet aan de perszijde. Het doel van een vacuümpomp is om de lucht of een ander gas uit een ruimte of plek te trekken, teneinde de druk ervan te verlagen. Eigenlijk is een vacuümpomp dus helemaal geen pomp: het is een compressor. De Vacuümpompen die bij InstruLabo beschikbaar zijn bestaan uit verschillende materialen die helpen bij de bestendigheid tegen chemicaliën en andere stoffen. Zo gaat uw vacuümpomp langer mee wanneer u deze in het laboratorium gebruikt. 

Waarvoor wordt een vacuümpomp gebruikt? 

Vacuümpompen worden in verschillende industrieën en wetenschappelijke processen gebruikt. De vacuümpompen van InstruLabo zijn ook van speciale materialen gemaakt, wat deze specifieke pompen chemisch bestendig maakt. Hierdoor kunnen deze handige pompen op verschillende manieren gebruikt worden. Zo wordt een vacuümpomp gebruikt wanneer een apparaat opnieuw gevuld wordt met een specifiek gas of waar een gasmengsel moet worden geëvacueerd. Het geproduceerde vacuüm kan worden gebruikt om verschillende medische apparaten aan te drijven. Om het volledig verlies van instrumentatie in het geval van een elektrodefect te verhinderen, wordt een deel van het controlebord uitgerust met instrumenten die door elektriciteit worden aangedreven en een ander deel met instrumenten die door een vacuümbron worden aangedreven. 

Vacuümpomp bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook vacuümpompen. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Vacuümpomp kopen?

Heeft u interesse in de vacuümpompen van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite