PROLABO Formic Acid 98% RECTAPUR; 1 liter

PROLABO Formic Acid 98% RECTAPUR; 1 liter
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is formic acid?

Formic acid staat ook bekend onder de namen mierenzuur en methaanzuur. De stof is een carbonzuur en heeft als brutoformule CH2O. Formic acid is het eenvoudigste carbonzuur en is zeer corrosief. De zouten en esters van de stof heten formiaten. De stof komt voor als een kleurloze vloeibare stof. Formic acid heeft een dichtheid van 1,220 g/cm³, een smeltpunt van 8,4 °C en een kookpunt van 100,7 °C. Zuiver formic acid is een belangrijke stof in de chemische synthese van veel organische stoffen. Met alcoholen vormt de stof esters (formiaten) die als oplosmiddel of geurstof worden gebruikt.

Synthese van formic acid

Formic acid kan via enkele stappen uit methanol, water en koolstofmonoxide worden bereid. Methanol en koolstofmonoxide reageren bij verhoogde temperatuur en druk tot de ester methylformiaat. Deze stof reageert vervolgens met water tot formic acid en methanol. Daarnaast kan het ook gesynthetiseerd worden, uitgaande van natriumhydroxide, zwavelzuur en koolstofmonoxide. Natriumhydroxide en koolstofmonoxide reageren bij verhoogde temperatuur en sterk verhoogde druk tot natriumformiaat. Deze stof reageert met zwavelzuur tot formic acid en natriumsulfaat.

Formic acid kopen?

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Variërend van chemicaliën tot diverse gebruiksartikelen en verschillende pompen. Het formic acid vindt u bij InstruLabo in een verpakking van 1 liter. Heeft u interesse in deze stof of in één van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Meer informatie
SKU 20320.295
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite