PROLABO Thymol Ph. Eur; 100 g

PROLABO Thymol Ph. Eur; 100 g
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Thymol is een organische verbinding en heeft als brutoformule C10H14O. In de zuivere vorm komt de stof voor als een aromatische geurend witte kristallijn vaste stof. Thymol is erg goed oplosbaar is in natronloog, kaliloog, ethanol, di-ethylether en chloroform, maar de stof is slecht oplosbaar in water. De stof behoort tot de stofklasse de monoterpenen en kan gezien worden als een derivaat van fenol en p-cymeen. Ook is het een structuurisomeer van carvacrol.

Kenmerken thymol

Thymol kan synthetische bereid worden door de reactie van metacresol met propeen bij verhoogde druk en temperatuur. De stof heeft een smeltpunt van 48 - 52 °C, een kookpunt van 232 °C en een vlampunt ban 102,22 °C. Thymol is vergelijkbaar met menthol.

Thymol komt voor in de olie van de echte tijm, waaraan het de karakteristieke geur verleent. De stof kan geïsoleerd worden door een vloeistof-vloeistofextractie en bezit een sterk antiseptische werking.

Thymol blauw

Thyomolblauw is een bruin-groen of rood-bruin kristallijn poeder dat wordt gebruikt als pH indicator. Deze stof is onoplosbaar in water, maar oplosbaar in alcohol en verdunde alkalische oplossingen. Thymolblauw is dus een indicator.

Veiligheid rond thymol

Blootstelling aan thymol kan ernstige brandwonden en oogletsel veroorzaken. Het is daarom net als tijdens het werken met alle andere chemicaliën ook bij thymol belangrijk om bescherming te dragen. Denk hierbij aan beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen.

Indien de stof toch in contact met de huid komt is het belangrijk om de huid onmiddellijk met veel water te wassen. Ook is behandeling door een arts direct noodzakelijk, want niet behandelde brandwonden kunnen in moeilijk geneesbare wonden veranderen. Als de ogen in contact komen met thymol dan moeten deze met stromend water worden gespoeld. Ook moet er een oogarts geraadpleegd worden.

Na inslikken van de stof moet de mond worden uitgespoeld en moet er veel water worden gedronken. In het geval van inslikken bestaat er een kans op perforatie van de slokdarm en de maag, daarom is het belangrijk om ook onmiddellijk een arts te raadplegen. Bij inademing van thymol moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden.

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten bij blootstelling aan thymol zijn corrosie, braken, gevaar voor blindheid, maagperforatie en gevaar voor ernstig oogletsel.

Thymol bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan thymol bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken. Bekijk onze volledige collectie om alle opties te zien.

Thymol kopen?

Heeft u interesse in het thymol van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Meer informatie
SKU 83558.180
CAS-nummer [89-83-8]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite