PROLABO Titanium(IV) Oxide (Titaandioxide) GPR RECTAPUR; 1 kg

PROLABO Titanium(IV) Oxide (Titaandioxide) GPR RECTAPUR; 1 kg
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Waarvoor wordt Titaandioxide gebruikt?

Titaandioxide wordt in veel verschillende producten toegepast. Verf, papier en plastics zijn de meest populaire toepassingen van titaandioxide.

Het grootste gebruik van Titaandioxide is om de witheid en helderheid van verschillende materialen te vergroten. Een groot voordeel van Titaandioxide is de ultra witte kleur, het is namelijk de witste en helderste pigment van de kleur wit. Ook heeft het reflecterende eigenschappen. Het kan namelijk Uv-stralen zowel verstrooien als absorberen. 

Titaandioxide kan via een sulfaatproces en een chlorideproces geproduceerd worden. Daarbij heeft titaandioxide een enorme ondoorzichtbaarheidseigenschap, waardoor het in minimale hoeveelheden toegepast hoeft te worden.  

De hoge brekingsindex zorgt ervoor dat het licht kan verstrooien. Hierdoor krijgen verven waarin titaandioxide gebruikt wordt een heldere en reflecterende kwaliteit. Zo kunnen de oppervlakken waar titaandioxide wordt toegepast licht verstrooien. Titaandioxide is ook een enorm belangrijk onderdeel van zonnebrandcrème, omdat het Uv-stralen verstrooit en absorbeert. Zo kan het de huid tegen irritaties en kankerverwekkende Uv-stralen beschermen. 

Gevaren titaandioxide

Titaandioxide kan ernstige brandwonden en oogletstel veroorzaken. Het is daarom van belang om altijd veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het werken met titaandioxide. Draag altijd bescherming zoals, lichaamsbescherming, handschoenen en oogbescherming

Komt de stof toch in aanraking met de huid, verwijder dan de kleding en spoel de huid af met voldoende water. Raadpleeg ook onmiddellijk een arts of antigifcentrum. Na inademing van titaandioxide  is frisse lucht belangrijk en de persoon in kwestie moet een houding aanhouden die het ademen vergemakkelijkt. Raadpleeg ook direct een arts of antigifcentrum. Komt de stof in de ogen terecht dan moeten deze met water worden afgespoeld. Als het mogelijk is moeten de contactlenzen worden verwijderd. Raadpleeg ook hier direct een oogarts of antigifcentrum.

Titaandioxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot laboratorium glaswerk, bescherming en zo dus ook titaandioxide. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

Titaandioxide kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder. 

Meer informatie
SKU 20732.298
CAS-nummer [13463-67-7]
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite