*** OP AANVRAAG *** RAYTEK MiniTemp MT6

RAYTEK MiniTemp MT6

Let op: Dit artikel is alleen op aanvraag beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is een infrarood temperatuurmeter?

Een infrarood temperatuurmeter, ook bekend als een IR-thermometer, is een apparaat dat de temperatuur meet door de intensiteit van infraroodlicht te detecteren dat door een object wordt uitgestraald. Deze meter is ideaal voor situaties waar contactloze metingen vereist zijn. Hij is bijzonder nuttig in laboratoria voor het snel en veilig meten van temperaturen van stoffen zonder direct contact, wat het risico op contaminatie of chemische reactie vermindert. 

Voordelen van een infrarood temperatuurmeter

Een infrarood temperatuurmeter biedt meerdere voordelen, vooral in laboratoriuminstellingen waar nauwkeurigheid en veiligheid van essentieel belang zijn. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van deze meter:

  • Contactloze metingen: Infrarood thermometers meten temperaturen zonder fysiek contact wat ideaal is voor het meten van hete, gevaarlijke of moeilijk bereikbare objecten.
  • Snelle resultaten: Ze bieden bijna onmiddellijke temperatuuraflezingen, waardoor ze perfect zijn voor situaties waar snelle metingen nodig zijn.
  • Veiligheid: Doordat er geen direct contact is met het object, verminderen ze het risico op kruisbesmetting.
  • Gebruiksgemak: IR-thermometers zijn eenvoudig te gebruiken; richt, klik en lees de temperatuur af.
  • Nauwkeurigheid: Ze bieden nauwkeurige metingen, essentieel voor betrouwbare resultaten in wetenschappelijk onderzoek en industriële toepassingen..
  • Geen invloed op het object: Ze beïnvloeden de temperatuur van het object niet, wat cruciaal is bij nauwkeurige temperatuurmetingen.

Deze voordelen maakt een infrarood temperatuurmeter tot een waardevolle aanwinst in diverse professionele settings, waaronder laboratoria en in het onderwijs.

Kenmerken van de infrarood temperatuurmeter

  • Temperatuurbereik:          -30+500 °C
  • Optische resolutie (D:S): 10:1
  • Emissiewaarde:                0.95
  • Display resolutie:              0.2 °C

Infrarood temperatuurmeter kopen bij InstruLabo

Onze producten, waaronder de digitale infrarood temperatuurmeter, is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoge eisen van moderne laboratoria. Ons deskundige team is altijd beschikbaar om u te helpen met uw vragen en om ervoor te zorgen dat uw bestelling snel en efficiënt wordt afgehandeld.

Meer informatie
SKU 918.502
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite