Dipslides

Dipslides zijn een handig middel om microbiologische verontreiniging van vloeistoffen en oppervlakken vast te stellen. Met behulp van de dipslides kunt u testen of een stof micro-organismen bevat en daarna de uitslag op de dipslide duidelijk aflezen. Dipslides kunnen op bijna elke locatie gebruikt worden. Ze zijn makkelijk verplaatsbaar en nemen weinig ruimte in beslag. Het is handig om ook een incubator aan te schaffen. Hier kunnen de dipslides makkelijk op een bepaalde temperatuur in bewaard worden nadat ze gebruikt zijn. Bij InstruLabo zijn er verschillende soorten dipslides verkrijgbaar, elk in een aantal van tien stuks.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Soorten dipslides

Er bestaan verschillende soorten dipslides voor allerlei doeleinden. Zo worden dipslides voor urine, de Uricult, gebruikt om urineweginfecties vast te stellen. Hygicult en Easicult dipslides zijn professionele en betrouwbare dipslides die worden ingezet voor hygiënecontroles en het testen van verontreiniging van vloeistoffen. Bij InstruLabo zijn er twee soorten dipslides verkrijgbaar: Hygicult en Easicult. Deze dipslides worden op verschillende manieren gebruikt.

Hygicult dipslides

Hygicult dipslides worden gebruikt voor de algemene hygiënebewaking van een materiaal of oppervlakte. De tests hebben twee zijdes, waardoor een dubbele meting uitgevoerd kan worden. Na het gebruiken van de dipslides voor de meting, kunt u de uitslag eenvoudig aflezen. 

Er zijn verschillende manieren waarop u een Hygicult dipslide kunt inzetten. Vaste oppervlakken kunnen worden getest door beide zijden van de dipslide stevig tegen het oppervlak te duwen. Ook vloeistoffen kunnen hiermee worden getest, namelijk door de dipslide 3 à 4 seconden in de gekozen vloeistof te dompelen. Daarnaast kunt u een swab over de dipslide halen, wanneer het gekozen testmateriaal in een half vaste vorm is.

FCH Hygicult E/ABA 8 verpakking 10 stuks

Easicult dipslides

Ook Easicult dipslides zijn ontwikkeld voor het vaststellen van microbiologische verontreiniging in verschillende industriële vloeistoffen. Om de dipslide te gebruiken haalt u eerst de dipslide uit het buisje zonder de agar oppervlaktes aan te raken. Wanneer u die aanraakt, kan het namelijk de betrouwbaarheid en resultaten van de test beïnvloeden. Vervolgens dompelt u de dipslide 3 à 4 seconden in de vloeistof. Stop dan de dipslide terug in het buisje en laat die incuberen. Hierna kunt u makkelijk de uitslag aflezen en de aanwezigheid van micro-organismen in een vloeistof of op een oppervlak vaststellen.

FCH Easicult COMBI dipslides verpakking 10 stuks

Dipslides bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u naast dipslides ook allerlei andere benodigdheden voor in het laboratorium. Zo hebben we een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast bieden we allerlei producten aan voor bescherming en veiligheid, die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Verder vindt u ook nog diverse andere producten, zoals pompen en gebruiksartikelen in materialen als kunststof en metaal. Natuurlijk ziet u ook meerdere soorten dipslides terug in ons assortiment. U kunt de dipslides eenvoudig online bestellen en laten afleveren. 

Dipslides kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen ook zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite